X

Popșoi, întrevedere cu ambasadorul Statului Kuweit în R.Moldova, care își încheie misiunea diplomatică

Popșoi, întrevedere cu ambasadorul Statului Kuweit în R.Moldova

Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a avut o întrevedere cu ambasadorul Statului Kuweit în Republica Moldova, cu sediul la București, Talal Mansour Alhajeri, care își încheie misiunea diplomatică.

În cadrul discuțiilor, Mihai Popșoi a subliniat importanța consolidării relațiilor bilaterale între ambele state, în special în domeniul economic și comercial.  În acest sens, vicepremierul s-a referit la nevoia aprofundării cadrului juridic bilateral și a stimulării schimburilor comerciale, inclusiv prin organizarea de sesiuni B2B și atragerea de investiții kuweitiene. De asemenea, s-au discutat oportunitățile de participare la expoziții și schimbul de bune practici în diverse domenii, potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe, potrivit radiochisinau.md.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

În același timp, viceprim-ministrul a apreciat cooperarea cu Statul Kuweit în cadrul Organizației Națiunilor Unite. Discuția a vizat și un schimb de opinii privind situația din Orientul Mijlociu. Mihai Popșoi a menționat, în context, sprijinul Republicii Moldova pentru Declarația Comună a liderilor SUA, Egiptului și Qatarului privind încheierea ostilităților în Gaza.

Mihai Popșoi i-a mulțumit ambasadorului Talal Mansour Alhajeri pentru contribuția personală la promovarea relațiilor bilaterale și la avansarea priorităților comune pe agenda diplomatică.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Tags: KuweitMoldovaPopșoi
Politică