Popșoi vorbeşte despre vizele cu CSI

Publicat:

Popșoi vorbeşte despre vizele cu CSI

Acordurile bilaterale privind regimul fără vize dintre Republica Moldova și țările membre ale Comunității Statelor Independente (CSI) continuă să rămână în vigoare. Actualmente, funcționarea acordurilor respective nu este amenințată de nimic.

Citeşte şi: MAE transmite alerte de călătorie pentru Grecia şi Turcia – Stiripesurse.md


Precizările au fost făcute de ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, la TV8.

„Am răspuns de mai multe ori la această întrebare. Ea este adesea ridicată de propaganda rusă și pro-rusă. Avem acorduri bilaterale cu toate țările CSI, cu excepția a două (Tadjikistan și Kârgâzstan – n. r.). Nimic nu amenință regimul fără vize”, a declarat Mihai Popșoi.

Popșoi vorbeşte despre vizele cu CSI

În același timp, șeful diplomației de la Chișinău a negat zvonurile privind introducerea iminentă a unui regim de vize cu Rusia.

„Până când, la etapa actuală, această chestiune nu este pe agenda de discuții. Așa problemă nu există. În prezent, avem un acord în vigoare cu Federația Rusă privind regimul fără vize. Și nu există nimic care să împiedice acest acord”, a precizat acesta.

Precizăm că, anul trecut, Parlamentul Republicii Moldova a denunțat peste 50 de acorduri cu CSI. De asemenea, deputații au examinat un proiect de lege care prevede denunțarea acordului privind regimul fără vize cu cetățenii statelor membre ale CSI.

Atunci, ministrul de Externe a declarat că retragerea din acest acord nu prezintă riscuri pentru cetățeni, deoarece Moldova are acorduri bilaterale privind regimul fără vize cu aproape toate țările CSI.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alexei Lungu s-a pricopsit cu un dosar penal pentru huliganism

Alexei Lungu s-a pricopsit cu un dosar penal pentru huliganism Liderul Partidului politic „Șansă”, Alexei Lungu, care a fost reținut ieri, 3 iulie, în cadrul...

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar Armata ucraineană a confirmat joi că şi-a retras trupele dintr-un cartier al oraşului strategic...

Hezbollahul atacă cu sute de rachete şi drone explozive nordul Israelului; armata israeliană ripostează

Hezbollahul atacă cu sute de rachete şi drone explozive nordul Israelului; armata israeliană ripostează Armata israeliană a anunţat joi alerte pentru atacuri cu rachete şi...

Poliția de Frontieră a primit 38 de automobile și cinci bărci cu motor

Poliția de Frontieră a primit 38 de automobile și cinci bărci cu motor Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a primit astăzi 38 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.