Popularitatea conservatorilor lui Merkel este în scădere (sondaj)

Publicat:

Popularitatea conservatorilor cancelarului german Angela Merkel este în scădere, aceştia înregistrând 32% din intenţiile de vot cu o săptămână înaintea unui scrutin regional cu valoare de test în perspectiva legislativelor de la finalul lunii septembrie, potrivit unui sondaj publicat duminică, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Este vorba despre o scădere de două puncte procentuale într-o săptămână şi totodată de nivelul cel mai scăzut din ultimul an pentru Uniunea Democrat-Creştină (CDU) a cancelarului şi pentru aliatul său creştin-social bavarez CSU, potrivit sondajului pentru cotidianul Bild.


Citește și : Călătoriile neesenţiale în străinătate, interzise până la 18 aprilie în Belgia

Conservatorii germani ajunseseră să se bucure de un nivel de aproape 40% din intenţiile de vot în timpul primului val al pandemiei de coronavirus, în primăvara lui 2020, într-un moment în care Germania părea să-şi fi făcut cel mai bine temele în Europa în faţa COVID-19.

Două mişcări extrem de critice faţă de restricţiile antiepidemice impuse în continuare populaţiei au câştig de cauză de pe urma acestei scăderi a conservatorilor: extrema dreaptă, Alternativa pentru Germania (AfD), care se bucură de 10% din intenţiile de vot, şi partidul liberal FDP, cu 9% din intenţiile de vot, potrivit sondajului.

Este o veste proastă pentru cancelarul german cu o săptămână înainte de două scrutine regionale care vor avea valoarea unui test, în landurile Bade-Wurtemberg şi Renania-Palatinat, dar mai ales în vederea alegerilor legislative de la sfârşitul lunii septembrie.

Citește și : Legea electorală promovată de China este ‘un atac direct’ la adresa autonomiei Hong Kong-ului (Washington)

Guvernul german este criticat în prezent din cauza lentorii înregistrate în campania de vaccinare, sincopelor înregistrate în distribuirea testelor pentru depistarea coronavirusului în rândul populaţiei şi oboselii populaţiei faţă de restricţiile antiepidemice.

De altfel, circa 47% dintre germani se declară nemulţumiţi de activitatea guvernului, faţă de 43% care o aprobă, potrivit sondajului Bild realizat de institutul Kantar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.