X

Popularitatea lui Bolsonaro este în continuă scădere – sondaj

O mare parte din populaţia Braziliei dezaprobă politica preşedintelui Jair Bolsonaro, înregistrându-se o scădere semnificativă a popularităţii acestuia în ultimele şase luni, conform unui sondaj dat publicităţii luni, informează AFP, potrivit agerpres.

Doar 41% din persoanele chestionate aprobau în august activitatea preşedintelui de extremă dreapta (care a preluat puterea pe 1 ianuarie), comparativ cu 57.5% în luna februarie.

Citește și : Liderii G7 au făcut apel la respectarea statutului autonomiei Hong Kong-ului

Nivelul de dezaprobare a activităţii preşedintelui a crescut de la 28.2% la 53.7% în aceeaşi perioadă, a informat institutul MDA, care a realizat acest sondaj în perioada 22 – 25 august, în plină polemică referitoare la incendiile ce afectează pădurea amazoniană.

Ancheta mai indică faptul că procentul celor care au o apreciere negativă faţă de acţiunea guvernului a crescut de la 19% în februarie, la 39.5% în acelaşi interval de 6 luni. În schimb, procentul celor care au o părere pozitivă a scăzut de la 38.95% la 29.4%, în aceeaşi perioadă.

La sondajul cu o marjă de eroare de +/- 2%, realizat la solicitarea Confederaţiei Naţionale a Transporturilor (CNT), au participat 2.002 persoane.

Citește și : Liderii G7 alocă 20 de milioane de dolari pentru salvarea Pădurii Amazoniene

Tags: extrema dreaptaJair BolsonaroPădurea Amazonianăsondaj
Categorii: Știrile zilei