X

Popularitatea partidului cancelarului german Scholz continuă să scadă

Popularitatea Partidului Social-Democrat (SPD), al cancelarului Olaf Scholz, şi cea a partenerilor de coaliţie, Alianţa ’90/Verzi şi Partidul Liber-Democrat (FDP), continuă să scadă, pe fondul ascensiunii Uniunii Creştin-Democrate (CDU) şi a formaţiunii Alternativă pentru Germania (AfD), informează mediafax.

Potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Forsa, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta, opoziţie) este la nivelul de 30% în preferinţele electorale, informează publicaţia Tagesspiegel.

Citește și : Paolo Gentiloni nu vede riscul unei crize imobiliare sau a datoriilor în UE

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), al cancelarului Olaf Scholz, este la nivelul de 17%, în scădere cu 1% comparativ cu săptămâna trecută.

A treia forţă politică este, potrivit sondajului, formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD, opoziţie), creditată cu 16% din intenţiile de vot.

Alianţa ’90/Verzi, parteneră la guvernare, este la nivelul de 15%, în scădere cu 1% faţă de săptămâna trecută, pe fondul stării de nemulţumire faţă de o serie de măsuri ecologice precum interzicerea centralelor termice pe gaze şi a fabricării de maşini cu ardere internă începând din 2035.

Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal), membru al coaliţiei guvernamentale, are o popularitate de 8%, în creştere cu 1% faţă de săptămâna trecută.

Partidul Stângii (Die Linke, opoziţie) este la nivelul de 4% în preferinţele electorale.

Citește și : Ucraina, o ţară PUTRED de coruptă! Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a fost prins când lua o ŞPAGĂ uriaşă

Tags: germaniaOlaf ScholzorsaSPDUniunea Creştin-Democrată
Categorii: Știrile zilei