Populaţiile de elefanţi şi rinoceri din Tanzania s-au refăcut după aplicarea măsurilor severe împotriva braconajului

Publicat:

Populaţiile de elefanţi şi rinoceri din Tanzania au început să se refacă în urma măsurilor drastice aplicate de guvern pentru dezmembrarea reţelelor de crimă organizată implicate în braconajul industrial, a afirmat preşedinţia ţării, potrivit Reuters, scrie agerpres.

O cunoscută femeie de afaceri din China, supranumită ”regina fildeşului”, a fost condamnată în februarie la 15 ani de închisoare de un tribunal din Tanzania după ce a făcut contrabandă în Asia cu colţii a peste 350 de elefanţi, sentinţa reprezentând o victorie semnificativă pentru autorităţile guvernamentale.


Citește și : Trump: Sancţiunile împotriva Iranului vor fi intensificate ‘substanţial’

“Ca rezultat al efortului depus de un grup operativ special, lansat în 2016 pentru combaterea braconajului, populaţiile de elefanţi au crescut de la 43.330 în 2014 la peste 60.000 în prezent”, a precizat preşedinţia Tanzaniei într-un comunicat dat publicităţii marţi seară.

Numărul rinocerilor, specie în pericol de dispariţie, a crescut de la doar 15 la 167 în decursul ultimilor patru ani, se mai precizează în declaraţie.

Populaţia de elefanţi din Tanzania, ţară celebră pentru rezervaţiile sale de animale sălbatice, s-a redus de la 110.000 în 2009 la puţin peste 43.000 în 2014, potrivit unui recensământ din 2015, asociaţiile pentru protejarea mediului învinovăţind braconajul agresiv.

Cererea de fildeş din partea ţărilor asiatice precum China şi Vietnam, unde este folosit la confecţionare bijuteriilor şi ornamentelor, a determinat o creştere accentuată a braconajului pe teritoriul Africii.

Citește și : Prioritățile Ursulei Von der Leyen la șefia Comisiei Europene: statul de drept, migraţia, competitivitatea şi clima

Turismul reprezintă principala sursă de venituri în Tanzania, ţară cunoscută pentru safariurile organizate în sălbăticie, plajele la Oceanul Indian şi Muntele Kilimanjaro.

Potrivit preşedinţiei acestei ţări, veniturile din turism au crescut anul trecut la 2,5 miliarde de dolari, de la 1,9 miliarde de dolari în 2015.

Autorităţile au mai precizat că 32% din suprafaţa totală de terenuri este rezervată activităţilor de protejarea a mediului, respingând criticile formulate de ecologişti referitoare la proiectul unui baraj hidroelectric situat în Selous Game Reserve, o regiune inclusă în patrimoniul UNESCO.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO Jurnaliștii europeni, șocați de gesturile eurodeputatei Șoșoacă: ‘Vrea să exorcizeze PE’

FOTO Jurnaliștii europeni, șocați de gesturile eurodeputatei Șoșoacă: 'Vrea să exorcizeze PE' Jurnaliștii din Europa sunt șocați de comportamentul din Parlamentul European al eurodeputatei Diana...

Obama crede că Biden ar trebui să-şi reconsidere candidatura

Obama crede că Biden ar trebui să-şi reconsidere candidatura Fostul preşedinte democrat al SUA din perioada 2009-2017, Barack Obama, a afirmat în cercul său apropiat...

O infecție fungică încă necunoscută a făcut primele victime: Este ‘nemaiîntâlnită la om’

O infecție fungică încă necunoscută a făcut primele victime: Este 'nemaiîntâlnită la om' O ciupercă patogenă necunoscută anterior, capabilă să infecteze oamenii, a fost descoperită...

‘Schimbarea aici și acum’, sloganul Nataliei Morari în cursa prezidențială: Moldova are nevoie de schimbări adevărate, radicale

'Schimbarea aici și acum', sloganul Nataliei Morari în cursa prezidențială: Moldova are nevoie de schimbări adevărate, radicale „Schimbarea aici și acum” – este sloganul de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.