X

Populiştii câştigă din ce în ce mai mult electorat în Tirolul de Sud

Partidul italian de extremă dreapta Liga şi mişcarea populistă Team Koellensperger au înregistrat o reuşită semnificativă în alegerile care au avut loc în regiunea autonomă a Tirolului de Sud, a anunţat luni comisia electorală, informează dpa, potrivit agerpres.

Partidul aflat la putere, Partidul Poporului din Tirolul de Sud (SVP, pro-european) rămâne cel mai puternic partid, cu 41,9% din voturi, însă actualul său rezultat este mai prost decât cel înregistrat în alegerile precedente din 2013, când a primit 45,7% din voturile electoratului.

Citeşte şi: Un tren de pasageri a sărit de pe şine în Taiwan. Cel puţin 18 morţi

Omul de afaceri Paul Koellensperger, al cărui partid Team Koellensperger – care s-a desprins din Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) – este acum cel mai puternic al doilea partid din parlamentul regional din Bolzano, cu 15,2% procente.

Oricum, cel mai mare învingător al actualelor alegeri este partidul Liga, care a câştigat 11,1% din voturi – mult mai mult decât cele 2,5% din 2013 – ceea ce face din el al treilea cel mai puternic partid pe plan regional.

Citeşte şi: Cutremur extrem de puternic în Canada

Liderul partidului Liga, ministrul italian de interne Matteo Salvini, a declarat luni că “adevăratele voci, adevăratul popor, italienii, nu-i ascultă pe cei care dau lecţii, ziarele, pe critici sau pe birocraţii europeni; ei îi cer partidului Liga să continue cu şi mai multă forţă”.

Partidul Verzilor a obţinut 6,8% din voturi, în timp ce Partidul Democrat (PD) a câştigat 3,8%, o scădere substanţială comparativ cu cele 6,7% de acum cinci ani.

Tags: alegeriBolzanoLigaMatteo SalviniMişcarea 5 Stele (M5S)partide populistePartidul Poporului din Tirolul de SudPaul KoellenspergerTeam KoellenspergerTirolul de sud
Categorii: Diaspora