X

Populiştii ‘vând’ interesele europene, afirmă succesoarea lui Merkel

Înregistrarea video care a determinat demisia vicecancelarului austriac Heinz-Christian Strache arată că populiştii de dreapta din Europa îşi urmăresc cu egoism propriile interese, a declarat marţi, la Hamburg, lidera Uniunii Creştin-Democrate (CDU), cu câteva zile înainte de alegerile pentru Parlamentul European, relatează dpa, potrivit agerpres.

Lidera CDU Annegret Kramp-Karrenbauer, care a preluat şefia celui mai mare partid din Germania de la Angela Merkel la sfârşitul anului trecut, a făcut această afirmaţie la un eveniment electoral din oraşul din nordul Germaniei înainte de alegerile europene de joi.

Citește și : 13 românce erau forţate să se prostitueze în Spania. Proxeneţii trimiteau toţi banii în ţară

Ea i-a criticat pe populiştii precum Marine Le Pen, din Franţa, şi liderii formaţiunii Alternativa pentru Germania (AfD), afirmând: “La sfârşitul zilei contează mereu interesele propriilor partide”.

Populiştii de dreapta sunt pregătiţi “să vândă toate interesele naţionale, toate interesele europene”, a spus Annegret Kramp-Karrenbauer, acuzând forţele populiste că sunt gata “să lucreze cu oricine, chiar cu cei care încearcă să destabilizeze Europa din afară”.

Lansând un atac împotriva formaţiunii antiimigraţie AfD, care reprezintă un pericol important din dreapta eşichierului politic pentru CDU, ea a spus că nimeni nu va putea spune după alegerile europene că au votat pentru AfD fără să ştie la ce se expun.

Citește și : Parlamentul elen a fost atacat cu vopsea şi fumigene

Tags: Annegret Kramp-KarrenbauerCDUHamburgHeinz-Christian StracheParlamentul European
Categorii: Diaspora