Porosenko interzice observatorilor rusi să monitorizeze viitoarele alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Ucraina

Publicat:

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a semnat o lege care interzice observatorilor ruşi să monitorizeze viitoarele alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Ucraina, potrivit unei declaraţii publicate marţi pe site-ul preşedinţiei, relatează Xinhua, potrivit Agerpres.

Legislaţia, adoptată de parlamentul ucrainean la 7 februarie, interzice cetăţenilor ruşi să fie observatori oficiali la alegerile din Ucraina ca reprezentanţi al unui stat străin sau ai unei organizaţii internaţionale.


Citește și : Guaido ar putea fi arestat la întoarcerea în Venezuela, afirmă Maduro

Conform unei note explicative, legea a fost adoptată pentru a preveni “intervenţia Rusiei în alegerile din Ucraina” şi pentru a preveni “atacurile informaţionale” care vizează distorsionarea faptelor despre procesul electoral din Ucraina.

Luna trecută, ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a declarat că a trimis o scrisoare Oficiului pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului, instituţie din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi cunoscută pentru rolul său în monitorizarea alegerilor, scrisoare în care responsabilul ucrainean a cerut să fie respinse cererile depuse de misiunea de monitorizare a Rusiei pentru alegerile din Ucraina.

Atât Ucraina cât şi Rusia sunt membre ale OSCE. Ministerul de Externe rus a declarat că priveşte refuzul Ucrainei de a acredita observatori ruşi ca pe o “încălcare gravă” a obligaţiilor internaţionale în sfera procedurilor electorale general acceptate.

Citește și : China consideră o ”provocare” trecerea unor nave militare americane prin strâmtoarea Taiwan

Alegerile prezidenţiale din Ucraina vor avea loc pe 31 martie şi cele parlamentare au fost stabilite pentru 27 octombrie.

Relaţiile dintre Kiev şi Moscova se deteriorează de la începutul anului 2014 ca urmare a anexării Crimeii de către Moscova şi a conflictului armat din estul Ucrainei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.