X

Portavionul USS Nimitz, trimis în Golf în această săptămână, cu câteva zile înainte de asasinarea lui Fakhrizadeh

Portavionul USS Nimitz a fost trimis în Golf în această săptămână, cu doar câteva zile înainte de uciderea principalului om de ştiinţă din programul nuclear iranian, iar Forţele navale americane au precizat la momentul respectiv că misiunea nu are legătură cu vreo ameninţare specifică, relatează sâmbătă Reuters , potrivit agerpres.  

“Nu au existat ameninţări specifice care au provocat revenirea grupului USS Nimitz”, a declarat comandorul Rebecca Rebarich, purtătoare de cuvânt al Flotei a V-a a SUA staţionate în Bahrein, într-un comunicat trimis pe e-mail după desfăşurarea portavionului, miercuri.

Citește și : Israelul se află în spatele asasinării lui Mohsen Fakhrizadeh (NYT)

Mohsen Fakhrizadeh. omul de ştiinţă iranian suspectat de Occident că ar fi creierul programului nuclear secret, a fost ucis vineri într-o ambuscadă în apropiere de Teheran, ceea ce ameninţă să provoace o nouă confruntare între Iran şi inamicii săi în ultimele săptămâni ale preşedinţiei lui Donald Trump, comentează Reuters.

Rebecca Rebarich a precizat că retrimiterea navei de luptă este legată de retragerea de trupe din Irak şi Afganistan.

“Această acţiune asigură că avem o capabilitate suficientă la dispoziţie pentru a răspunde la orice ameninţare şi pentru a descuraja orice adversar să acţioneze împotriva trupelor noastre în timpul reducerii forţei militare”, a mai spus ea.

Citește și : Pompeo: Departamentul de Stat va facilita tranziţia pentru instalarea Administraţiei Joe Biden

Tags: AfganistanGolfIrakRebecca RebarichSUAUSS Nimitz
Categorii: Sinteze