Portavocea lui Navalnâi îndeamnă femeile din Rusia să protesteze împotriva războiului din Ucraina

Publicat:

Kira Iarmâş, purtătoarea de cuvânt a lui Aleksei Navalnâi, opozantul nr.1 al Kremlinului aflat în prezent în închisoare, a îndemnat femeile din Rusia să profite de Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită marţi, pentru a ieşi în stradă şi a cere încetarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Lansez un apel către toate femeile să iasă în stradă marţi, la orele 14:00, şi să ceară încetarea războiului”, a transmis ea într-o postare pe Twitter. “Nu pentru că femeile au vreun rol special în aducerea păcii. Ci pentru că ştim prea bine ce preţ trebuie să plătim pentru acest război. Şi trebuie să-l oprim”, adaugă aceasta.


Citeşte şi: Mai multe state occidentale cer SUSPENDAREA Rusiei din Interpol – Black News

Navalnâi însuşi i-a îndemnat săptămâna trecută pe ruşi, într-o declaraţie publicată în numele său, să organizeze proteste împotriva invaziei la ora 19.00 în zilele lucrătoare şi la 14:00, la sfârşit de săptămână, şi de sărbători – cum ar fi Ziua Femeii.

El a explicat că protestele de-a lungul Rusiei şi din străinătate vor semnala că nu toţi ruşii au susţinut războiul ş vor arăta astfel solidaritate cu miile de persoane reţinute la manifestaţiile antirăzboi de la începutul invaziei pe 24 februarie.

Grupul de monitorizare a manifestaţiilor OVD-Info a indicat că peste 5.000 de persoane au fost arestate la protestele împotriva războiului doar duminică în zeci de oraşe din Rusia.

Videoclipuri postate pe reţele de social media de către activişti şi bloggeri ai opoziţiei arată mii de manifestanţi scandând “Nu războiului!” şi “Să vă fie ruşine!”.

Zeci de manifestanţi din oraşul Ekaterinburg, în Urali, sunt arătaţi în momentul în care sunt reţinuţi, unul dintre ei fiind bătut în timp ce zăcea la pământ de către scutieri.

Ministerul rus de Interne a comunicat în ajun că poliţia a reţinut 3.500 de persoane în cursul acţiunilor de protest neaprobate de către autorităţi: 1.700 la Moscova, 750 la Sankt-Petersburg şi 1061 în alte oraşe din Rusia.

Citeşte şi: Invazia Rusiei în Ucraina ar fi putut fi prevenită – Black News

Ultimele proteste din Rusia cu un număr similar de arestări au fost în ianuarie 2021, când mii de oameni au cerut eliberarea lui Navalnâi, după arestarea sa la revenirea din Germania, unde se aflase pentru îngrijiri după ce a fost otrăvit în august 2020 în Siberia cu agent neurotoxic de uz militar Noviciok.

Într-o înregistrare video ataşată apelului său, Kira Iarmâş, care a plecat din Rusia în august în contextul represiunii declanşate de Kremlin împotriva adepţilor lui Navalnâi, afirmă:”Sunt sigură că nu există măcar o singură femeie în Rusia care să salute acest război necinstit, fără sens… dacă ar şti că unul dintre cei dragi ei ar putea muri în el – de ambele părţi”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.