Portret de primar – Anastasia Svetlicinîi, candidatul FAS pentru șefia municipiului Bălți

Publicat:

Partidul Politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei” a desemnat-o pe Anastasia Svetlicinîi în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Bălți la alegerile locale din 5 noiembrie.

Ea s-a născut în 1988 în municipiul Chișinău, iar de profesie este jurnalist.


Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

În iunie 2022, la al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi în comuna Ghetlova, raionul Orhei, din 918 de alegători care au participat la votare, 468 și-au dat votul pentru Anastasia Svetlicinîi, desemnată atunci de Partidul Șor, declarat neconstituțional în iunie anul curent. Anastasia Svetlicinîi apare și pe lista candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru alegerile anticipate din 11 iulie 2021 din partea Partidului Politic „Șor”, pe locul 31.

Într-un CV publicat pe pagina Parlamentului, este indicat că în perioada 1995-2007 a învățat la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”. Din 2007 până în 2011 a făcut studii de licență la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept. În perioada 2013-2015 a făcut studii de masterat la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Începând cu 2011 și până în 2017 a lucrat jurnalist la diferiți furnizori de servicii media. Din 2018 este liber profesionist, consultant în PR.

Pentru perioada 1 ianuarie 2022-31 decembrie 2022, candidata declară venituri de 60 de mii de lei de la Primăria comunei Ghetlova. Altă informație nu este indicată.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Conform tragerii la sorți, Anastasia Svetlicinîi a fost înscrisă preliminar cu numărul 15 în buletinul de vot.

De menționat că R. Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11.058 de consilieri locali, dintre care 9.972 sătești (comunali), orășenești și 1.086 raionali/municipali.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 50 de milioane de euro vor fi investiți pentru reabilitarea energetică a circa 50 de școli

Peste 50 de milioane de euro vor fi investiți pentru reabilitarea energetică a circa 50 de școli Peste 50 de milioane de euro vor fi...

Putin cere controlarea minării de criptomonede, ca urmare a consumului ridicat de electricitate

Putin cere controlarea minării de criptomonede, ca urmare a consumului ridicat de electricitate Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri asupra "creşterii necontrolate" a consumului...

Siegfried Mureșan: Parlamentul European solicită sprijin pentru R. Moldova în procesul de aderare

Siegfried Mureșan: Parlamentul European solicită sprijin pentru R. Moldova în procesul de aderare Parlamentul European a adoptat astăzi, cu largă majoritate, o rezoluție „prin care...

Ploaia a făcut prăpăd în raionul Glodeni: Copaci doborâți și fire electrice rupte

Ploaia a făcut prăpăd în raionul Glodeni: Copaci doborâți și fire electrice rupte Ploile de astăzi au făcut ravagii în raionul Glodeni. Mai mulți copaci...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.