X

Portugalia anunţă reluarea călătoriilor ‘esenţiale’ spre şi dinspre Marea Britanie şi Brazilia

Portugalia a decis să reia legăturile aeriene cu Marea Britanie şi Brazilia, suspendate de la sfârşitul lui ianuarie, însă călătoriile în scop turistic rămân interzise, a anunţat vineri guvernul de la Lisabona, transmite AFP, potrivit agerpres.

Cursele aeriene spre şi dinspre Brazilia şi Marea Britanie se vor relua, dar numai pentru călătoriile ‘esenţiale’, a informat Ministerul de Interne, precizând că este vorba despre deplasările realizate ‘din motive profesionale, de studii, de reunire familială, din motive de sănătate sau din raţiuni umanitare’..

Citește și : Australia anunţă primul deces provocat de cheaguri de sânge post-vaccinare

După ce a fost lovită de un val epidemic violent la începutul anului, Portugalia va intra luni în etapa a treia a unui plan de relaxare graduală a restricţiilor, a confirmat joi seară prim-ministrul Antonio Costa.

El explicase deja că vor fi menţinute încă cel puţin 15 zile controalele la frontiera cu Spania, ca şi obligaţia pentru călătorii ce sosesc în Portugalia să prezinte un test negativ şi chiar să intre în carantină.

Portugalia va continua, aşadar, să ceară intrarea în carantină timp ce 14 zile pentru călătorii veniţi din ţări cu rate de incidenţă de peste 500 de cazuri de infectare cu coronavirus la 100.000 de locuitori, situaţie în care se află, printre altele, Brazilia şi Africa de Sud, dar şi Franţa sau Olanda.

Potrivit Ministerului de Interne, călătoriile din ţări cu incidenţă de peste 150 de cazuri la 100.000 de locuitori – precum Spania, Germania sau Italia – vor fi de asemenea limitate la cele considerate esenţiale.

În plus, toţi călătorii care vor sosi în Portugalia cu avionul vor trebui să prezinte un test PCR negativ la coronavirus.

Cu excepţia a vreo zece municipalităţi, Portugalia va continua relaxarea restricţiilor conform planului, luni urmând să se redeschidă restaurante, centre comerciale, săli de spectacole, licee şi universităţi.

Citește și : Liderul Bisericii Anglicane: ‘Rugaţi-vă pentru regina Elisabeta a II-a!’

Acesta este a treia etapă din cele patru de ridicare treptată a restricţiilor sanitare, începută la mijlocul lui martie după două luni de lockdown general pentru limitarea valului al treilea al epidemiei.

Numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus depistate zilnic s-a stabilizat în jurul a 500, faţă de un vârf de aproape 13.000 la sfârşitul lunii ianuarie. Numărul bolnavilor de COVID-19 spitalizaţi a scăzut sub 500 pentru prima dată din septembrie trecut.

Tags: Brazilialisabonamarea britanie
Categorii: Diaspora