X

Portugalia : O grevă de 72 de ore a medicilor a afectat funcţionarea spitalelor încă din prima zi

Funcţionarea spitalelor portugheze începuse să fie afectată marţi în prima zi a unei greve de 72 de ore a medicilor, organizată de către cele două sindicate ale lor, pentru a cere creşteri de salarii şi pentru a denunţa lipsa de personal, relatează AFP, potriit agerpres.

Marţi, la mijlocul zilei, participarea la mişcarea socială era estimată la 80 % de către cele două organizaţii aflate la originea protestului, Federaţia naţională a medicilor (FNAM) şi Sindicatul independent al medicilor (SIM).

Citește și : Vladimir Putin: Rusia respectă suveranitatea fostelor republici sovietice, dar îşi va apăra interesele și nu va „arunca cu bani”

După negocieri, care au eşuat cu Ministerul Sănătăţii, medicii cer modificarea grilelor salariale şi organizarea de concursuri pentru angajarea mai multor medici, îndeosebi în serviciile de urgenţă aglomerate.

Citește și : Erdogan sare la gâtul francezilor care au semnat manifestul ‘contra noului antisemitism’

Vor fi asigurate servicii minime în cursul celor trei zile de grevă, ce are drept scop de a pune capăt tăierilor bugetare decise între 2011 şi 2014 de către fostul guvern de centru-dreapta, aflat în acea vreme sub tutela Uniunii Europene şi a Fondului Monetar Internaţional.

Sosit la putere în noiembrie 2015, datorită unei uniuni de stânga, guvernul socialist încearcă să suprime una câte una măsurile de austeritate introduse de către precedentul executiv.

Tags: FNAMpersonalsalariisindicatespitale
Categorii: Diaspora