Portugalia : Un ofiţer al serviciilor de informaţii a fost condamnat la închisoare pentru spionaj în beneficiul Rusiei

Publicat:

Un ofiţer al serviciilor de informaţii din Portugalia, arestat în mai anul trecut pentru spionaj în beneficiul Rusiei, a fost condamnat joi la şapte ani de închisoare de către un tribunal din Lisabona, relatează AFP.

Justiţia portugheză apreciază că a demonstrat că Frederico Carvalhao Gil a transmis contra cost unui agent al serviciilor secrete ruse informaţii protejate de secretul apărării, a precizat Alexandra Veiga, preşedinta grupului de judecători responsabili de acest caz, conform agerpres.


Avocatul acestui agent portughez, José Preto, a indicat agenţiei de presă locale Lusa că clientul său va contesta decizia.

Citește și : UE vrea sancţiuni extinse către preşedintele venezuelean Nicolas Maduro

Acest funcţionar al serviciilor de informaţii portugheze a fost arestat pe 21 mai 2017 la Roma, în compania unui bărbat despre care s-a spus că ar colabora cu serviciile de informaţii ruse, Serghei Pozdniakov, căruia el i-ar fi vândut documente confidenţiale, dintre care unele conţinând informaţii privind securitatea Uniunii Europene şi a NATO.

El a fost extrădat apoi în Portugalia, unde a fost plasat în arest preventiv după ce a fost inculpat pentru spionaj, încălcarea secretului de stat, corupţie şi spălare de bani.

Potrivit presei locale, Carvalhao Gil este unul dintre cei mai vechi agenţi ai unuia dintre cele două servicii portugheze de informaţii, Serviciul de Informaţii de Securitate (SIS), creat în 1985.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.