Portugalia PRELUNGEŞTE suspendarea zborurilor cu Brazilia şi UK

Publicat:

Guvernul portughez a anunţat luni că prelungeşte suspendarea zborurilor cu Brazilia şi Marea Britanie până la 15 aprilie pentru a limita răspândirea noilor variante de coronavirus, relatează AFP, potrivit agerpres.

“În contextul situaţiei epidemiologice cauzate de COVID-19, guvernul a decis prelungirea restricţiilor pentru traficul aerian până la 15 aprilie”, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat.


Citeşte şi: Olandezii s-au supărat pe presă şi i-au atacat pe jurnaliştii care relatau despre înghesuiala din biserici

Numai rezidenţii portughezi şi din restul UE vor putea călători dinspre cele două ţări către Portugalia, dacă prezintă un test PCR negativ la COVID-19 efectuat cu mai puţin de 72 de ore înainte de zborul lor. Ei vor trebui de asemenea să respecte o carantină de 14 zile la sosirea pe teritoriul Portugaliei.

Portugalia a suspendat la sfârşitul lunii ianuarie zborurile sale spre Brazilia şi Marea Britanie din cauza temerilor legate de variantele de coronavirus detectate în cele două ţări şi considerate mai contagioase.

Persoanele care vin din ţări unde rata de incidenţă a COVID-19 este de cel puţin 500 de cazuri la 100.000 de locuitori, cum ar fi Franţa sau Italia, vor trebui de asemenea să stea în izolare timp de 14 zile la sosirea lor în Portugalia pe cale aeriană sau terestră, se mai arată în document.

Aflată în lockdown de la mijlocul lui ianuarie, Portugalia a înregistrat între timp o scădere puternică a numărului de noi contaminări, după un record de aproape 16.500 de noi cazuri zilnice atins la 28 ianuarie.

Citeşte şi: Cazurile de COVID au scăzut după ce Texasul a redeschis complet afacerile şi a renunţat la mască

Acest lucru a permis guvernului portughez să lanseze un plan de ieşire treptată din izolare de la 15 martie.

Ţară cu o populaţie de zece milioane de locuitori, Portugalia a înregistrat duminică zece decese şi 365 de noi cazuri confirmate de contaminare în 24 de ore, conform raportului zilnic publicat de autorităţile sanitare naţionale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.