X

Portugalia renunţă la cerinţa testării obligatorii la sosire pentru călătorii cu certificat digital

Portugalia va renunța la cerința de prezentare a unui test COVID negativ pentru pasagerii care sosesc cu avionul și care au un certificat digital valabil în Uniunea Europeană sau o dovadă recunoscută de vaccinare, a anunțat joi guvernul, informează mediafax.

Măsura, aprobată în cadrul unei ședințe de guvern, este aliniată la normele Uniunii Europene.

Citește și : Defrişările din pădurea amazoniană au ajuns la un nivel record

Testele negative nu vor mai fi necesare pentru „cei care prezintă certificatul digital COVID-UE în oricare dintre modalitățile sale sau o altă dovadă de vaccinare recunoscută”, scrie Reuters.

Guvernul nu a precizat când va intra în vigoare decizia, dar regulile care sunt acum în vigoare ar urma să dureze până pe 9 februarie.

Ministerul de Interne, care este responsabil de intrarea persoanelor în țară, nu a putut oferi deocamdată detalii suplimentare.

Certificatul digital al UE este eliberat persoanelor care au fost vaccinate, au primit un rezultat negativ la test sau au dovada vindecării după COVID-19.

Citește și : Comisia Europeană propune prelungirea folosirii certificatului verde

La începutul lunii ianuarie, Portugalia a relaxat unele restricții, permițând elevilor să se întoarcă la școli și cluburilor de noapte să se redeschidă, dar a menținut cerința de testare negativă pentru toți pasagerii care intră în țară.

Portugalia este una dintre cele mai vaccinate națiuni din lume, cu aproape 90% din populație complet vaccinată și, deși numărul de infecții și incidența sunt încă aproape de niveluri record, spitalizările și decesele sunt cu mult sub vârfurile din urmă cu un an.

Tags: călătoriCovidportugaliauniunea europeanavaccin
Categorii: Diaspora