X

Portugalia ridică restricţiile iar angajaţii revin la locurile de muncă

Portugalia a ridicat luni restricţiile iar angajaţii s-au reîntors la serviciu, după trei săptămâni obligatorii de telemuncă, deşi guvernul recomandă ca activitatea să se desfăşoare online când este posibil, pentru a evita răspândirea noului coronavirus, relatează EFE, potrivit agerpres.

Ţara, cu o populaţie de 10,3 milioane de locuitori, a înregistrat săptămâna trecută praguri maxime de contagiere cu aproape 40.000 de cazuri zilnice, cel mai ridicat număr de la începerea pandemiei în martie 2020.

Citește și : ‘Partygate’ continuă în UK! BoJo caută măsuri pentru a scăpa ‘basma curată’ din tot scandalul

Au fost ridicate restricţiile şi pentru sectorul nocturn de agrement, cu deschiderea barurilor şi discotecilor, care cer un test negativ pentru COVID-19 la intrare, precum şi interdicţia pentru consumul de băuturi alcoolice pe drumurile publice.

În magazine se menţine însă limitarea numărului de persoane la fiecare cinci metri pătraţi.

Pentru a avea acces la evenimente sau pe stadioane este necesară prezentarea unui test negativ sau a unui document care să certifice efectuarea celei de-a treia doze de vaccin în urmă cu cel puţin 14 zile.

Se menţine în schimb restricţia prezentării unui test negativ pentru a ajunge în Portugalia cu avionul, care rămâne în vigoare până la 9 februarie.

De la începerea campaniei de vaccinare, în total 20 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate populaţiei, potrivit Direcţiei General de Sănătate (DGS). Au fost vaccinate cu schema completă 8,7 milioane de persoane – 85% din populaţie – şi au fost administrate 3,7 milioane de doze booster.

Aproximativ 300.000 de copii cu vârste de între 5 şi 11 ani au fost vaccinaţi dintr-un total de 650.000 de minori.

Citește și : Tonga este RUPTĂ de lume după erupţia vulcanică şi tsunami

De la începerea pandemiei, Portugalia a înregistrat 1.884.974 de cazuri şi 19.303 de decese de COVID-19.

Omicron a devenit varianta dominantă în ţară, reprezentând 90% dintre cazuri, iar experţii prognozează că vârful maxim al contagierilor ar putea fi atins în ianuarie.

Tags: covid-19portugaliarestricțiivaccin
Categorii: Diaspora