X

Portul yemenit, atacat de coaliţia saudită, rămâne deschis

Coaliţia militară sub comandament saudit a întreprins joi raiduri aeriene împotriva unor poziţii ale rebelilor şiiţi houthi din apropiere de oraşul yemenit Hodeidah, au indicat insurgenţii în cea de-a doua zi a unei ofensive a forţelor proguvernamentale pentru preluarea controlului oraşului-port situat în vestul Yemenului, ţară cuprinsă de război, relatează AFP, potrivit agerpres.

Marele port Hodeidah, de la Marea Roşie, reprezintă o miză strategică, fiind punctul de intrare pentru o bună parte a importurilor şi a ajutorului umanitar pe teritoriul yemenit. El rămâne deschis, în pofida asaltului, a indicat pentru AFP directorul Daoud Fadhel.

Citeşte şi: Începe marele bal. Cupa Mondială de fotbal 2018 are fluierul de start în Rusia

Raidurile coaliţiei au vizat poziţii apropiate oraşului aflat sub controlul houthi, au indicat media ale rebelilor şiiţi, inclusiv televiziunea Al-Massirah.

Coaliţia militară, din care face part Emiratele Arabe Unite (EAU) şi care susţine ofensiva împotriva Hodeidah, nu a comunicat de miercuri seara situaţia militară.

Miercuri ea a indicat că forţele proguvernamentale au înaintat în direcţia oraşului, ajungând în împrejurimile aeroportului situat la câţiva kilometri de ieşirea prin sud din Hodeidah.

Portul Hodeidah continuă să opereze, a indicat Fadhel. ”Avem şapte nave la cheu şi activitatea este normală, în timp ce alte cinci nave aşteaptă în larg pentru a putea intra în port”, a declarat el prin telefon pentru AFP.

Citeşte şi: Guvernatorul statului Texas a emis o proclamaţie oficială dedicată României

Tags: Arabia sauditaEmiratele Arabe Unite (EAU)HodeidahMarea Rosierebelişiiţi houthiYemen
Categorii: Știrile zilei