X

Un post de radio creştin a fost închis din cauza unor declaraţii misogine: ‘Femeile sunt creaturi periculoase ale răului’

Autoritatea de supraveghere în domeniul mass-media din Rwanda a anunţat că a ordonat închiderea, pentru o perioadă de trei luni, a unui post de radio creştin american pentru că a difuzat declaraţii ”ignobile” care le denigrează pe femei, relatează AFP, potrivit agerpres.

Postul de radio Amazing Grace FM a difuzat pe 29 ianuarie o predică a pastorului local Nicolas Niyibikora care dădea asigurări îndeosebi că femeile sunt ”creaturi periculoase ale răului, mergând împotriva planurilor lui Dumnezeu”.

Citeşte şi: Operaţiune antitero în Sinai. 10 morţi şi 400 de arestaţi

Predica a declanşat reacţii de revoltă în toată ţara, mai ales din partea Asociaţiei Naţionale a Femeilor şi a asociaţiei femeilor jurnaliste de pe lângă Comisia de media din Rwanda, care supervizează sectorul media.

”Predica le denigrează pe femei la modul cel mai ignobil”, a dat asigurări şeful Comisiei, Edmund Kagire, într-un comunicat publicat luni la Kigali, cerând din partea postului de radio şi a predicatorului ”să prezinte scuze în mod public pentru daunele provocate”.

Radioul aparţine evanghelistului american Gregg Schoof, care a făcut deja obiectul mai multor avertismente din cauza unor programe reprobabile.

Rwanda exercită un control strict privind mass-media de la genocidul din 1994, care a fost încurajat de către mai multe staţii de radio.

Tags: Amazing Grace FMEdmund KagireGregg SchoofKigalimisoginismNicolas Niyibikorapost de radioRwanda
Categorii: Știrile zilei