Poşta bulgară, victimă a unui presupus atac cibernetic rus

Publicat:

Poşta bulgară, afectată de la jumătatea lunii aprilie de probleme informatice recurente, a fost ţinta unui atac de origine rusă, a anunţat marţi guvernul, relatează AFP, potrivit agerpres.   

“Atacul cibernetic care perturbează serviciile poştale de la 16 aprilie poartă semnătura serviciilor ruse”, a declarat vicepremierul Kalina Konstantinova, în cadrul unei conferinţe de presă.


Citește și : Forţele ruse au reluat bombardarea combinatului Azovstal

Livrările în afara Bulgariei şi primirea de scrisori şi colete din străinătate, precum şi plata facturilor, au fost temporar blocate, ca şi plata pensiilor.

Există arhive care au fost pierdute pentru totdeauna, a deplâns Vasilev Velicikov, expert în informatică, fără a furniza mai multe detalii privind natura acestor documente.

Programul informatic rău intenţionat, care a afectat mai întâi biroul central din Sofia înainte de a se răspândi în reţea, “a fost conceput în aşa fel încât să nu poată afecta Rusia şi fostele republici sovietice”, a explicat el.

În cadrul Poştei există peste 6.000 de computere, dintre care jumătate sunt vechi de mai bine de 15 ani şi sunt vulnerabile la astfel de atacuri în lipsa unor sisteme de protecţie antivirus adecvate.

“Alte instituţii publice” au fost victime ale atacurilor informatice, dar la o scară mai redusă, potrivit agenţiei de securitate naţională.

“Atacurile se înmulţesc după războiul din Ucraina”, a subliniat Velicikov, evocând un “război cibernetic menit să semene îngrijorare şi instabilitate”.

Citește și : Putin a semnat ordinul: Rusia impune sancţiuni ţărilor NEPRIETENOASE!

 

Poşta greacă (Elta) a fost afectată în martie de un “atac cibernetic”, care a dus la o “suspendare temporară” a unora dintre serviciile sale, reaminteşte AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres „Suntem mai puternici atunci când suntem uniți, iar acest lucru se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.