Poşta din Ucraina a emis un timbru care simbolizează Kremlinul distrus de avioane F-16

Publicat:

Poşta din Ucraina e emis vineri un timbru care înfăţişează o răzătoare de brânză ce mărunţeşte Kremlinul, relatează AFP, adăugând că crestăturile instrumentului au formă de avioane F-16, o modalitate a Kievului de a lăuda utilitatea acestor aeronave de vânătoare, pe care le-a solicitat aliaţilor săi în ofensiva împotriva forţelor ruse.

Cel mai cunoscut turn roşu al Kremlinului se regăseşte în fâşii mici pe o farfurie.


Este o “metaforă a distrugerii Kremlinului din Moscova, simbolul imperiului opresiv al răului, făcându-l bucăţi prin forţa unei răzătoare în formă de avion de vânătoare”, conform descrierii timbrului de către Poşta din Ucraina .

Citește și : Recean dorește integrarea cetățenilor din Transnistria

Seria, vândută cu plic şi carte poştală, a fost denumita “Exterminatorii răului”.

De luni de zile, Ucraina le cere aliaţilor săi avioane de luptă F-16 de fabricaţie americană, pentru a-şi susţine ofensiva, lansată în iunie cu scopul de a respinge trupele ruse în sudul şi estul teritoriului său. Până în prezent, această contraofensivă a avut doar un succes modest.

“Designul este genial, dar ar fi preferabil să fie pilotate avioane F-16 în locul timbrelor”, a reacţionat Volodimr, un fost soldat care a mers să cumpere aceste noi timbre la principalul oficiu poştal din Kiev, situat în celebra Maidan Nezaliojnosti (Piaţa Independenţei).

“A existat de asemenea şi nava (de război ‘Moskva’), un timbru a fost emis cu ea, apoi aceasta a fost scufundată. Mi-aş dori acelaşi lucru (pentru Kremlin). Avem nevoie de avioane de vânătoare. Forţele armate au nevoie de F-16”, a adăugat el, intervievat de AFP.

Poşta ucraineană emite în mod regulat timbre foarte populare pentru momentele marcante ale războiului de la invazia rusă în februarie 2022.

Unul dintre ele arată un soldat ucrainean care arată degetul mijlociu către crucişătorul ‘Moskva’, nava amiral a Flotei ruse din Marea Neagră, care a fost scufundată de rachete ucrainene în aprilie 2022.

Citește și : Vasile Plevan riscă să fie REVOCAT din funcția de șef adjunct al PA

Nava a atacat Insula Şerpilor din Marea Neagră în primele zile ale invaziei, iar comandamentul său a cerut micii garnizoane ucrainene din insulă să se predea. Unul dintre soldaţii ucraineni a răspuns printr-un mesaj radio: “Navă de război rusă, du-te naibii!”.

Pentru a marca primul an de conflict, un timbru a reprodus o lucrare a artistului britanic de graffiti Banksy, în care un tânăr judoka pune la pământ un bărbat în toată firea, o alegorie a unei Ucraine care învinge Rusia, pictată pe o clădire în ruine în apropiere de Kiev.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a...

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina Europa şi SUA vor avea probleme cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.