X

Postare rasistă pe Twitter împotriva fiului lui Boris Becker. AfD îşi sancţionează un deputat

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extrema-dreaptă) a transmis luni un avertisment unuia dintre deputaţii săi după o postare cu caracter rasist pe Twitter împotriva fiului fostului star de tenis Boris Becker. 

Conducerea naţională a partidului a luat decizia în unanimitate, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP. Nu este luată în considerare excluderea persoanei în cauză, anunţă şi agerpres. 

Citeşte şi: Trump Tower a luat foc. Peste 100 de pompieri intervin pentru stingerea incendiului – VIDEO

Într-o postare pe Twitter, Jens Maier, un fost magistrat deputat al AfD după alegerile parlamentare din 24 septembrie, l-a calificat săptămâna trecută pe Noah Becker, al cărui bunic din partea mamei este un american de culoare, un “mic negru pe jumătate” care duce “lipsă de atenţie”.

Mesajul a provocat indignare în Germania şi a atras critici puternice chiar în interiorul AfD, ai cărui responsabili sunt totuşi obişnuiţi cu mesaje ce provoacă polemică pe Twitter. Mesajul a fost apoi şters de pe Twitter.

Citeşte şi: Peste de 100 de copii ai teroriştilor din ISIS sunt aşteptaţi să se întoarcă în Germania

Alesul a dat asigurări pentru ziarul Bild că nu este autorul acestui mesaj de pe Twitter, susţinând că a fost postat pe contul său oficial de un colaborator.

Mesajul a fost postat ca răspuns la un interviu al tânărului de 23 de ani, în care acesta a descris Berlinul drept “oraş alb”, în comparaţie cu Londra sau Parisul. El a mai spus că a fost deja atacat în capitala Germaniei din cauza culorii pielii.

Noah Becker, fiul fostului campion rămas extrem celebru în Germania şi al Barbarei Becker, a depus o plângere împotriva lui Maier.

Citeşte şi: Silvio Berlusconi sugerează că toţi migranţii ilegali din Italia sunt infractori

Acest tweet a fost postat la scurt timp după cel al deputatei şi figurei importante a partidului de extremă-dreaptă Beatrix von Storch, care a vorbit în ajunul Anului Nou despre “hoardele de barbari, musulmani şi violatori”, într-o referire explicită la atacurile rasiste comise în noaptea de Revelion în urmă cu doi ani la Köln şi atribuite migranţilor.

După alegerile legislative din septembrie, peste 90 de deputaţi ai AfD au intrat în camera inferioară a parlamentului, provocând un şoc considerabil în Germania, unde extrema-dreaptă a fost mult timp tabu din cauza trecutului nazist, aminteşte France Presse.

Tags: Alternativa pentru Germania (AfD)Barbarei BeckerBeatrix von StorchgermaniaJens MaierNoah Beckerrasismtwitter
Categorii: Diaspora