Postul Orizont TV, amendat pentru publicitate mascată în favoarea politicianului fugar Șor

Publicat:

Postul Orizont TV a fost sancționat de Consiliul Audiovizualului cu 75.000 de lei pentru difuzarea comunicărilor comerciale cu conținut mascat în favoarea politicianului fugar Ilan Șor. Pe 31 iulie, postul a difuzat un subiect despre concertul interpretului Misha Marvin la OrheiLand.

Atât prezentatoarea în capul știrii, cât și vocea de după cadru la începutul reportajului a precizat că în fiecare sâmbătă în parc a fost oferită înghețată gratuită copiilor la inițiativa lui Ilan Șor, ceea ce amplifică gradul de implicare a acestei persoane în organizarea evenimentelor.


Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

Materialul nu a fost marcat drept unul publicitar și nu a fost delimitat corespunzător.

Pe 3 august, Orizont TV a difuzat un subiect despre protestul mai multor susținători ai Blocului politic „Ș.O.R.” care s-au arătat nemulțumiți de închiderea magazinelor sociale „Merișor”.

Pe durata prezentării informației, pe ecran au apărut secvențe video cu opiniile protestatarilor referitor la faptul că „economisesc în acest magazin” și imaginea fondatorului acestora, Ilan Șor.

Numele lui Ilan Șor a fost menționat pe parcursul reportajului de vocea de după cadru, conținutul editorial prezintând un caracter de favorizare pentru politician.

Citește și : Starea de urgență ar putea fi pusă pe pauză în toamnă

Într-un alt subiect, pe 7 august, despre Festivalul Chitarelor, în memoria lui Iurie Sadovnic, vocea de după cadru menționează că evenimentul a fost și de această dată organizat de Consiliul raional Orhei, cu suportul și susținerea personală a lui Ilan Șor.

Potrivit CA, reportajul a fost realizat cu intenția de a pune în evidență imaginea politică, dar și aportul financiar al politicianului Ilan Șor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de persoane cad în plasa escrocheriei ‘rudei implicate în accident’

Zeci de persoane cad în plasa escrocheriei 'rudei implicate în accident' O escrocherie, care a lăsat fără bani o mulțime de oameni, se răspândește vertiginos...

Încă o veste bună: Permisele de conducere moldovenești și franceze vor fi recunoscute reciproc

Încă o veste bună: Permisele de conducere moldovenești și franceze vor fi recunoscute reciproc O veste bună pentru cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Franța. Aceștia...

Oficial: Grigore Belostecinic este candidatul PSDE la alegerile prezidențiale

Oficial: Grigore Belostecinic este candidatul PSDE la alegerile prezidențiale Fostul rector al Academiei de Studii Economice din Moldova și fostul deputat în Parlament, Grigore Belostecinic,...

Crește numărul infecţiilor entero-virale la copiii din R.Moldova

Crește numărul infecţiilor entero-virale la copiii din R.Moldova Medicii trag un semnal de alarmă si anunță că, în ultimele două luni, a crescut de trei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.