X

Postul Vamal Sculeni va fi inaugurat după reparare și extindere

Postul Vamal Sculeni va fi inaugurat după reparare și extindere

Lucrările de modernizare la Postul Vamal Sculeni au fost finalizate, iar astăzi, 7 martie, va avea loc inaugurarea. Potrivit Serviciului Vamal, în cadrul proiectului a fost modernizată clădirea administrativă, au fost construite noi pavilioane și platforme de scanare, au fost majorate numărului pistelor de control vamale și reabilitate sistemele de alimentare cu apă și canalizare, scrie radiomoldova.md.

La inaugurare va participa ambasadorul UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Adrian Efros, ministrul Finanțelor, Petru Rotaru și alți oficiali din țara noastră și România.

Citește și Maia Sandu: Moscova nu are cum să ajungă în Moldova. Ucraina e scutul nostru și avem prieteni puternici

Proiectul a fost modernizat și reconstruit în cadrul proiectului „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România-Moldova: birourile vamale Albița-Leușeni, Sculeni-Sculeni și Giurgiulești-Giurgiulești”. Proiectul în valoare de 10 milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de cele guvernul R. Moldova și România.

Amintim că, în luna iulie 2023, la Postul vamal Sculeni au fost deschise șapte piste noi pe sensul de ieșire din țară. Deschiderea noilor piste de control în punctul vamal Sculeni a condus la fluidizarea traficului atît pe sensul de ieșire din țară, cît și pe sensul de intrare. Totodată, în vama Sculeni au apărut pavilioane și copertine noi, a fost betonată întreaga porțiune de drum și construită o platformă de scanare. La fel, a fost construit un perete de protecție pentru scanerul mobil.

Tags: după reparare și extinderePostul Vamal Sculeniva fi inaugurat
Categorii: SocialȘtirile zilei