POTOP în Australia (VIDEO)! Un om a murit şi alţi 10 sunt daţi dispăruţi

Publicat:

O persoană a murit, iar alte 10 erau date dispărute miercuri, după ce ploi abundente s-au abătut asupra estului Australiei, provocând viituri şi o serie de alerte de urgenţă de-a lungul regiunilor costiere ale acestei ţări la Oceanul Pacific, informează AFP, potrivit agerpres.

Cadavrul unui sexagenar a fost descoperit miercuri dimineaţă într-o maşină luată de ape în Queensland, a declarat premierul acestui stat, Annastacia Palaszczuk, în Parlament, calificând incidentul drept o “tragedie”.


Citeşte şi: Nu ai luat încă Covid? Ar putea depinde de cât de atractiv ești, spun oamenii de știință – Black News

De asemenea, zece persoane sunt date dispărute, potrivit poliţiei locale, citată de presa australiană.

Circa 50 de cm de ploaie au căzut în ultimele 24 de ore în unele zone ale statului Queensland, provocând multiple închideri de drumuri şi haos în transporturi.

Serviciile de urgenţe au primit peste 100 de solicitări de ajutor şi au fost trimise echipe de salvare pentru a salva zeci de locuitori rămaşi blocaţi în urma inundaţiilor.

Un tren de marfă s-a răsturnat în apropiere de oraşul Gympie din Queensland, însă mecanicul locomotivei a suferit doar răni uşoare.

Cincisprezece baraje din Queensland sunt la capacitate maximă, iar meteorologii se aşteaptă la noi ploi în zilele următoare.

“Sunt posibile precipitaţii locale intense şi, având în vedere că numeroase bazine hidrografice sunt în prezent saturate, există un risc crescut de viituri periculoase şi mortale în următoarele zile”, a declarat Annastacia Palaszczuk.

Poliţia i-a sfătuit pe automobilişti să evite să circule pe drumurile inundate şi să rămână acasă.

Ploi abundente au căzut, de asemenea, în statul New South Wales, unde părţi din Sydney au fost inundate marţi.

Citeşte şi: UE a aprobat o primă serie de sancţiuni împotriva Rusiei – Black News

După mai mulţi ani de secetă şi de incendii de vegetaţie agravate de schimbările climatice, estul Australiei a cunoscut o vară extraordinar de umedă din cauza fenomenului climatic La Nina, provocat de o anomalie termică a apelor ecuatoriale de suprafaţă ale Oceanului Pacific.

La Nina creşte riscurile de formare a unor cicloane tropicale în largul coastei australiene de la Oceanul Pacific şi aduce precipitaţii peste mediile multianuale, potrivit Biroului de Meteorologie din această ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul R.Moldova și Guvernul R.Lituania privind cooperarea tehnică și financiară

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul R.Moldova și Guvernul R.Lituania privind cooperarea tehnică și financiară Parlamentul a ratificat Acordul  dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul...

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții Premierul Dorin Recean a dezmințit falsurile răspândite ,,tot mai...

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu Aleșii poporului au adoptat astăzi în două lecturi un proiect de lege care prevede licențierea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.