POTOP în China (VIDEO)! 10 oameni au murit şi sute de mii au fost evacuaţi

Publicat:

Zece persoane şi-au pierdut viaţa în China în urma ploilor torenţiale din provincia Hunan (centru), care au condus la evacuarea a sute de mii de locuitori, a informat presa oficială chineză, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Ploile torenţiale sunt frecvente în centrul şi sudul ţării la sfârşitul primăverii şi începutul verii.


Citeşte şi: Un avion militar S-A PRĂBUŞIT în SUA – Black News

Precipitaţiile abundente, care au început la 1 iunie, au condus la evacuarea a aproximativ 286.000 de persoane, a anunţat miercuri agenţia de ştiri Xinhua. Peste 2.700 de case au fost distruse sau avariate.

Potrivit ultimului bilanţ publicat miercuri, 10 persoane au murit şi trei sunt încă date dispărute, a declarat Li Dajian, un oficial local.

“Ploile abundente au provocat o creştere semnificativă a nivelului apei în râuri şi lacuri”, a anunţat joi guvernul provinciei Hunan într-un comunicat.

“Întreaga provincie, la toate nivelurile, este mobilizată şi face tot posibilul pentru a preveni” apariţia dezastrelor, se precizează în comunicat.

Ploile au afectat aproape toată provincia Hunan şi unele staţii meteorologice au raportat chiar “niveluri istorice” de precipitaţii, potrivit Xinhua, care precizează că autorităţile au transportat corturi, paturi pliabile, alimente şi îmbrăcăminte în zonele sinistrate.

Citește și: Joe Biden: Democraţia este ‘un element esenţial’ pentru viitorul continentului american – Black News

În 2021, China a cunoscut cele mai grave inundaţii din ultimii 10 ani, cu precipitaţii torenţiale în centrul ţării, soldate cu peste 300 de morţi.

Majoritatea victimelor au murit în inundaţii şi alunecări de noroi în oraşul Zhengzhou, cel mai grav afectat, unde mulţi şoferi au fost surprinşi de creşterea bruscă a apelor în tunelurile rutiere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.