X

POTOP în Filipine (VIDEO)! Cel puţin 13 oameni au murit!

Cel puţin 13 persoane au murit în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor provocate de ploile abundente care s-au abătut asupra sudului Filipinelor, a anunţat vineri un responsabil local, în timp ce ţara se pregăteşte pentru o furtună tropicală aşteptată să atingă zona de uscat până duminică, informează AFP, potrivit agerpres.

Zece dintre victime erau din oraşul Datu Blah Sinsuat de pe insula Mindanao, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al guvernului regional, Naguib Sinarimbo.

Citeşte şi: Un mort şi patru răniţi într-un atac cu cuţit lângă Milano (VIDEO); fotbalistul Pablo Mari, printre victime – Black News

Echipele de salvare au descoperit alte trei cadavre în oraşul vecin Datu Odin Sinsuat, a adăugat Sinarimbo.

“Sperăm că aceasta va fi bilanţul final”, a adăugat el.

Ploi abundente au început să cadă joi seara în această regiune săracă a Filipinelor.

Vezi şi: Bombardamentele ruse nu ne vor frânge, declară Zelenski, care a stat în întuneric lângă epava unei drone – VIDEO – Black News

Intensitatea precipitaţiilor este parţial legată de furtuna tropicală Nalgae, a precizat serviciul meteorologic din Manila.

Nalgae se îndreaptă spre nordul Filipinelor, unde protecţia civilă a evacuat deja circa 5.000 de persoane în aşteptarea unor alunecări de teren şi inundaţii după ce furtuna va atinge zona de uscat sâmbătă sau duminică.

Tags: Datu Blah SinsuatDatu Odin SinsuatFilipinelfurtuna tropicalamanilaMindanaoNalgae
Categorii: Știrile zilei