POTOP în Germania (VIDEO)! Cel puţin 19 oameni au murit și alți zeci sunt dați dispăruți

Publicat:

UPDATE: Intemperiile violente abătute asupra Germaniei, care au provocat inundaţii şi prăbuşirea unor locuinţe, au făcut cel puţin 19 morţi, potrivit unui nou bilanţ stabilit joi de către autorităţile locale, informează AFP, potrivit agerpres.

Autorităţile din districtul Euskirchen (Renania de Nord-Westfalia) au anunţat joi dimineaţă decesul a opt persoane, bilanţul ploilor abundente şi al inundaţiilor ajungând la 19 decese în Germania.


Numeroase persoane sunt de asemenea date dispărute în această regiune şi în landul învecinat Renania-Palatinat.


Citește și: Peste un sfert dintre bolnavii de COVID-19 au avut simptome și după șase luni de la boală

Ştire iniţială: Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi circa 30 sunt date dispărute în urma ploilor abundente şi a inundaţiilor care au lovit vestul Germaniei, după ce şase case au fost măturate de apele unui rău ieşit din matcă, declarat joi poliţia, potrivit DPA și agerpres.

“Numeroase persoane date dispărute” se aflau pe acoperişurile caselor măturate de ape în comuna Schuld, din landul Renania-Palatinat, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Koblenz, citat de AFP.

Potrivit DPA, cele patru decese au fost înregistrate în districtul Ahrweiler.

Miercuri, ploile abundente au provocat pagube materiale masive, închiderea mai multor autostrăzi şi evacuări în masă.

Landul Renania de Nord-Westfalia a fost cel mai afectat de ploile abundente, cauzate de un sistem meteorologic de joasă presiune pe care meteorologii germani l-au denumit “Bernd”.

Părţi ale oraşului Dusseldorf, capitala landului Renania de Nord-Westfalia, au fost evacuate miercuri înainte ca râul Düssel să iasă din matcă. În landul vecin Renania-Palatinat, districtul Vulkaneifel a fost obligat să declare starea de urgenţă.

“Situaţia este foarte gravă, avem multe drumuri inundate şi sate devenite inaccesibile”, a declarat miercuri seara administratorul districtului, Julia Gieseking, aflată în oraşul Daun, adăugând că starea de urgenţă va permite mobilizarea armatei pentru a ajuta la eforturile de ajutorare.

Citește și: Laurent Simons, copilul geniu care vrea să-i facă pe oameni nemuritori

Tot în landul Renania de Nord-Westfalia, un pompier din oraşul Altena, aflat în regiunea Sauerland, s-a înecat, a confirmat miercuri un purtător de cuvânt al poliţiei.

Un azil de bătrâni cu 76 de rezidenţi din oraşul Hagen, situat în Valea Ruhr-ului, a fost evacuat miercuri din cauza inundaţiilor. “Azilul a fost foarte grav afectat şi este acum nelocuibil”, a declarat un purtător de cuvânt al municipalităţii.

Unele părţi ale oraşului Hagen erau încă inaccesibile miercuri seara. “Oamenii sunt disperaţi”, a precizat un purtător de cuvânt al al poliţiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei „La trecerea frontierei vamale pe sens de intrare, ieșire sau tranzit, este necesar să completați declarația...

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la ‘diavolul republicii’ Jean-Marie la ‘de-demonizarea’ operată de Marine

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la 'diavolul republicii' Jean-Marie la 'de-demonizarea' operată de Marine Pe cale să devină...

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult Călătoria cu...

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă Astăzi, 7 iulie, intră în vigoare Codul galben de caniculă emis de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.