X

POTOP în India şi Sri Lanka! Cel puţin nouă oameni au murit

Cel puţin nouă persoane au murit şi alte două au fost date dispărute în urma inundaţiilor provocate de ploile abundente care au afectat în ultima săptămână Sri Lanka şi regiuni din sudul Indiei, informează AFP luni, potrivit agerpres.

Aproape jumătate din cele 25 de districte din Sri Lanka s-au confruntat cu inundaţii, cu precădere în zona platourilor înalte din regiunea centrală, unde abundă plantaţiile de ceai.

Citeşte şi: Un miliardar încearcă să construiască un cămin studenţesc în mare parte FĂRĂ ferestre într-un „experiment social și psihologic”

”Au fost raportate cinci decese şi două dispariţii” de la debutul ploilor, la sfârşitul lunii octombrie, a declarat luni pentru AFP Pradeep Kodippili, de la agenţia pentru intervenţii de urgenţă de pe insulă.

Pentru zilele următoare sunt prognozate posibile noi inundaţii, aversele deplasându-se în direcţia coastelor nordice ale ţării, în zona oraşului Jaffna, a avertizat centrul naţional de meteorologie.

În statul Tamil Nadu, din sudul Indiei, patru persoane au murit în ”incidente asociate ploii”, a anunţat ministrul local pentru gestionarea dezastrelor Sattur Ramachandran.

Citeşte şi: Numărul de noi infectări atinge un nivel record în Germania – Black News

Autorităţile au înfiinţat peste 150 de tabere pentru distribuţia alimentelor şi în beneficiul persoanelor care au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, a adăugat ministrul.

Mare parte din drumurile şi clădirile principale din capitala statului, Chennai (fostul Madras), au fost inundate, iar numeroşi copaci au fost smulşi, perturbând traficul.

În 2015, peste 250 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din Chennai cauzate de cantităţii record de precipitaţii.

Tags: ChennaiIndiainundatiiJaffnaSri LankaTamil Nadu
Categorii: Știrile zilei