X

POTOP în Indonezia! Cel puţin şase oameni au murit şi alte sute au rămas fără acoperiş

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren care au lovit provincia Papua din Indonezia vineri, după o noapte cu ploi torenţiale, au anunţat autorităţile, relatează agenţiile DPA şi Xinhua, potrivit agerpres.

Peste 500 de persoane au fost strămutate după dezastrul de la Jayapura, capitala provinciei, a declarat Abdul Muhari, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor.

Citeşte şi: O şefă din domeniul sănătăţii anunţă SFÂRŞITUL pandemiei – Black News

”Începând de joi seara, ploile abundente au lovit mai multe subdistricte din oraşul Jayapura, provincia Papua, declanşând inundaţii şi alunecări de teren”, a declarat Muhari, citat de Xinhua.

Autorităţile se aflau în proces de identificare a trei dintre cadavre, a precizat Muhari, adăugând că salvatorii îi evacuează cu ajutorul bărcilor pe cei afectaţi de inundaţii, în timp ce mai multe persoane rămase blocate în urma alunecărilor de teren au fost transportate cu un camion.

Vineri dimineaţa, intensitatea ploilor a scăzut, iar apa s-a retras treptat în urma inundaţiilor, însă existau în continuare pene de curent.

Citeşte şi: Tokaev anunţă restabilirea ordinii constituţionale în Kazahstan – Black News

Cel puţin trei persoane au murit, iar alte 32.000 au fost strămutate în urma inundaţiilor care au avut loc săptămâna aceasta în provincia Aceh, la capătul opus al arhipelagului indonezian.

Inundaţiile şi alunecările de teren sunt frecvente în Indonezia în timpul sezonului ploios, care se manifestă de obicei din octombrie până în martie. 

Tags: alunecari de terenindoneziainundatiiJayapuraPapua
Categorii: Știrile zilei