X

POTOP în Irak! Opt oameni au murit în inundaţiile catastrofale

Opt persoane şi-au pierdut viaţa vineri în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale care au lovit periferia oraşului Erbil, din regiunea autonomă Kurdistan, aflată în nordul Irakului, a declarat pentru AFP guvernatorul provinciei Erbil, Omid Khoshnaw, potrivit agerpres.

“Inundaţiile au început la ora locală 04:00 şi au provocat moartea a opt persoane, printre care femei şi copii”, în special în cartierele de la periferia estică a oraşului, a precizat oficialul.

Citeşte şi: Elon Musk spune că el și familia lui sunt vaccinați, dar că obligativitatea vaccinării este o ‘eroziune a libertății’ – Black News

Patru membri ai protecţiei civile veniţi să salveze locuitorii au fost răniţi când maşina lor a fost luată de ape, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al protecţiei civile din Erbil, Sarkawt Karach, a declarat pentru AFP că printre “cele opt persoane decedate, una a fost lovită de fulger, iar celelalte au murit înecate”.

Mai multe familii au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, a completat acesta, raportând “pagube materiale considerabile”.

Citeşte şi: Fostul premier slovac a fost ARESTAT – Black News

De asemenea, el a precizat că “se desfăşoară operaţiuni de căutare pentru persoanele date dispărute” şi a subliniat că bilanţul victimelor ar putea creşte.

Guvernatorul provinciei Erbil a solicitat locuitorilor să evite deplasările nenecesare, precizând că sunt prognozate şi mai multe ploi şi inundaţii pentru Erbil şi împrejurimile sale. 

Tags: ErbilinundatiiIrakKurdistanOmid KhoshnawSarkawt Karach
Categorii: Sinteze