POTOP în Japonia! Şase oameni au murit şi 4.000 de locuinţe au fost distruse

Publicat:

Ploile torenţiale care s-au abătut asupra Japoniei de mai multe zile au plasat în alertă sud-vestul ţării şi au provocat moartea a 6 persoane, în timp ce 4 sunt date dispărute, precum şi pagube la peste 4.000 de case, relatează EFE, potrivit agerpres.

Agenţia Meteorologică din Japonia (JMA) a emis luni noi alerte pentru insula Kyushu, din sud-vestul ţării, ca urmare a riscului de inundaţii şi de alunecări de teren în prefecturile Kumamoto, Kagoshima, Saga şi Nagasaki.


Citeşte şi: Victoria talibanilor în Afganistan TERFELEŞTE profund imaginea Americii – Black News

Ploi abundente a căzut de vineri în mai multe puncte ale arhipelagului iar autorităţile ar putea decreta nivelul maxim de alertă şi de evacuare, cerând populaţiei să fie precaută în faţa riscului foarte probabil de inundaţii, alunecări de teren şi revărsări ale unor cursuri de apă.

Frontul umed a provocat precipitaţii abundente în sud-vestul, centrul şi estul ţării care au dus la umflarea cursurilor de apă şi la revărsarea unor râuri la Kyoto (vest) şi Gifu (centru) şi la alunecări de teren în Kyushu (sud-vest) şi Nagano (centru).

Deocamdată au fost confirmaţi 6 morţi, 4 dispăruţi şi 6 răniţi şi pagube suferite de peste 4.000 de locuinţe şi clădiri care au fost afectate de alunecările de teren şi de inundaţii mai ales în insula Kyushu.

Citeşte şi: Serbia autorizează a treia doză de vaccin anti-COVID-19 – Black News

În prefectura centrală Nagano, o alunecare de teren din localitatea Okaya a îngropat duminică cinci persoane dintre care trei au decedat, potrivit postului public NHK.

Vineri, o avalanşă de noroi a îngropat două case din Unzen, la Nagasaki, provocând moartea unei femei, în timp de ce fiica şi soţul ei sunt daţi dispăruţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.