POTOP în Nepal! Cel puţin trei oameni au murit şi şapte sunt dispăruţi

Publicat:

Cel puţin trei persoane au murit în Nepal după ce inundaţiile provocate de muson şi alunecările de teren au afectat mai multe regiuni ale ţării marţi seara, au informat oficiali locali, potrivit DPA şi agerpres.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei nepaleze, Basanta Bahadur Kunwar, a declarat că echipele de salvare au recuperat trei trupuri neînsufleţite – două în vestul Nepalului şi unul în centrul ţării.


Citește și: Primele raiduri aeriene în Gaza după armistiţiul din 21 mai – Black News

“Forţele de securitate au colaborat cu localnicii pentru salvarea celor din gospădăriile afectate şi evacuarea lor în zone mai sigure”, a precizat Kunwar.

Operaţiunile de căutare continuă pentru localizarea a şapte persoane date dispărute, a indicat Baburam Khanal, un administrator al districtului Sindhupalchok, afectat de intemperii.

Citeşte şi: Coronavirusul se afla în SUA încă din decembrie 2019 – Black News

Precipitaţiile care au căzut timp de mai bine de trei zile au făcut ca apele râului Melamchi să iasă din matcă, măturând în calea lor mai multe case şi deteriorând podurile şi infrastructura rutieră în două localităţi la nord-est de Kathmandu.

Dezastrele provocate de muson sunt frecvente în Nepal din cauza topografiei montane a ţării şi a zecilor de râuri mari care o traversează.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie Cele mai strălucite minţi din domeniul...

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului Armata israeliană a anunţat duminică "tiruri de rachete" dinspre Fâşia Gaza spre sudul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.