X

POTOP în Sudan! 10 morţi şi peste 3000 de case distruse

Cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 3.300 de locuinţe au fost distruse sau avariate de ploile torenţiale care au căzut în această săptămână în Sudan, a anunţat joi Protecţia civilă sudaneză, relatează AFP, potrivit agerpres.

Conform acestei organizaţii, 1.800 de case au fost total distruse şi 1.508 au fost distruse parţial. În plus, 21 de şcoli şi opt moschei au fost avariate în urma inundaţiilor.

Citeşte şi: Furtuna tropicală Isaias a ajuns în Canada, după ce a ucis şase oameni în SUA

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat miercuri că 50.000 de persoane au fost afectate de inundaţii.

Biroul pentru coordonarea afacerilor umanitare (Ocha) a precizat într-un comunicat că “ploile torenţiale care s-au abătut asupra Sudanului în ultimele zile au provocat inundaţii, alunecări de teren, au distrus case şi infrastructură în 14 din cele 18 state ale ţării”.

Săptămâna trecută, inundaţiile au provocat moartea a cinci persoane şi au distrus sau deteriorat aproape 3.500 de locuinţe, se arată într-un comunicat oficial.

În statul Nilul Albastru (sud-est), ploile torenţiale au provocat ruperea unui baraj, distrugând sute de case, potrivit autorităţilor locale.

Citeşte şi: Echipa lui Trump vrea o dezbatere suplimentară cu Joe Biden

Ploi torenţiale se abat de obicei asupra Sudanului din iunie până în octombrie, iar ţara se confruntă cu inundaţii grave în fiecare an.

În 2019, ploile torenţiale au afectat 400.000 de persoane pe tot parcursul sezonului, potrivit purtătorului de cuvânt al Ocha din Sudan.

Tags: Biroul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA)inundatiiONUploi torentialeprotectia civilaSudan
Categorii: Știrile zilei