POTOP în Sudan! Cel puţin 52 de oameni au murit

Publicat:

Inundaţiile provocate de ploile torenţiale din Sudan au ucis cel puţin 52 de persoane şi au avariat sau distrus mii de locuinţe de la începutul sezonului ploios în luna mai, a anunţat sâmbătă mass-media de stat, potrivit AFP şi agerpres.

Ploi abundente cad de obicei în Sudan între lunile mai şi octombrie. În urma acestora, ţara se confruntă cu inundaţii grave care distrug casele, infrastructura şi culturile.


Citeşte şi: Atacatorul lui Salman Rushdie a fost inculpat pentru tentativă de omor şi nu poate fi eliberat pe cauţiune – Black News

“În total, 52 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 25 au fost rănite din cauza ploilor abundente şi a inundaţiilor” de la debutul sezonului ploios, a indicat agenţia oficială SUNA, citându-l pe Abdel Jalil Abdelreheem, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional pentru Apărare Civilă (NCCD).

Abdelreheem a precizat că 5.345 de case au fost distruse şi 2.862 avariate în întreaga ţară. Au fost avariate, de asemenea, clădiri publice, magazine şi terenuri agricole.

Statele Râul Nil, Darfurul de Sud, Kordofanul de Nord şi Kordofanul de Sud sunt printre cele mai afectate, a precizat acesta.

Citeşte şi: Rusia confirmă un posibil schimb de prizonieri cu SUA – Black News

Într-un raport publicat luni, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a estimat că aproximativ 38.000 de persoane din Sudan au fost afectate de ploi şi inundaţii de la începutul sezonului ploios.

În 2021, circa 314.500 de persoane au avut de suferit în Sudan din cauza sezonului ploios, potrivit OCHA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN Sursa: ipn.md

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru 'violenţă' împotriva unui ofiţer de poliţie Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez...

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.