POTOP în Tunisia! Şase oameni, dintre care trei copii, au murit în inundaţii

Publicat:

Şase persoane, dintre care trei copii, au murit în ultimele şase zile în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale în mai multe regiuni tunisiene, precum şi în capitala Tunis, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Protecţiei Civile, Moez Triaa, relatează AFP, potrivit agerpres.

Începând cu 5 septembrie, ploile torenţiale au afectat numeroase regiuni din Tunisia, din Jendouba, zonă agricolă din nord-vest, până la Mahdia, o regiune turistică din estul ţării.


Citește și : Donald Trump se compară cu Winston Churchill

Doi copii, în vârstă de 4 şi 10 ani, au murit în Al Munastir, un oraş din estul ţării, iar un copil de 4 ani şi-a pierdut viaţa în Jendouba.

Celelalte trei victime sunt un şofer de taxi în vârstă de 50 de ani din Tunis, un şofer de aceeaşi vârstă din Sidi Bouzid, o regiune centrală marginalizată, şi un bărbat de 30 de ani de pe coasta estică Mahdia, a spus Triaa.

Joi, după un episod de ploi torenţiale, apa a crescut la peste un metru în mai multe zone ale capitalei, provocând pagube importante caselor, magazinelor şi chiar spitalelor.

Aceste inundaţii sunt recurente şi numeroşi internauţi au denunţat infrastructura “defectuoasă”, postând imagini pe reţelele sociale cu tuneluri inundate şi maşini sub ape şi exprimându-şi “disperarea” faţă de “minciunile” politicienilor.

Citeşte şi: Aproape 10.000 de francezi s-au infectat cu coronavirus în ultimele 24 de ore

În 2018, cel puţin cinci persoane au murit în inundaţiile care au scos în evidenţă problemele legate de infrastructură, cu sisteme de evacuare a apei înfundate, urbanizarea insuficient structurată şi canalizarea depăşită.

Aceste intemperii vin în contextul în care Tunisia înregistrează o accelerare a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, cu peste 5.882 de cazuri confirmate, dintre care 99 de decese de la începutul lunii martie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.