X

POTOP în Uganda! Mii de oameni au fost evacuaţi

Mii de persoane din districtele Kasese, Bundibugyo şi Ntoroko din vestul Ugandei au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele după ce mai multe râuri au ieşit din matcă, informează joi agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Primrose Natukunda, managerul sucursalei din Kasese a Crucii Roşii, a declarat într-un interviu telefonic acordat joi Xinhua că aproximativ patru râuri au ieşit din matcă în urma ploilor torenţiale din regiunea muntoasă.

Citeşte şi: Pandemia câştigă teren în închisorile din SUA

Potrivit lui Natukunda, peste o mie de persoane din Kasese au fost afectate.

“Apa creşte în continuare foarte repede. În timp ce vorbim, văd unele case care sunt distruse în Kasese”, a spus Natukunda.

“Am auzit nişte persoane spunând că în unele dintre casele distruse ar fi fost locuitori care nu au supravieţuit”, a adăugat ea precizând că există posibilitatea să fie înregistrate victime şi în districtul învecinat, Bundibugyo.

Natukunda a declarat că multe persoane stau pe marginea drumurilor, iar altele s-au adăpostit în şcoli şi biserici din apropiere.

“În acest stadiu, vom avea nevoie de adăpost, alimente şi medicamente. Echipele Crucii Roşii sunt pe teren unde oferă prim-ajutor şi monitorizează situaţia”, a adăugat ea adăugând că drumul către unul dintre principalele spitale din regiune a fost distrus de inundaţii.

Citeşte şi: Curtea Supremă israeliană aprobă guvernarea lui Netanyahu cu Gantz

Conform departamentului de meteorologie, mai multe zone ale ţării, în special din vest şi est, sunt afectate în prezent de ploi torenţiale, cu precipitaţii în cantităţi normale şi peste cele normale, cu efecte devastatoare.

În ţara vecină, Kenya, inundaţiile şi alunecările de teren produse din cauza ploilor puternice care au afectat ţara în ultima lună au dus la decesul a 194 de persoane şi au distrus culturile agricole, complicând foarte mult lupta împotriva epidemiei cu noul coronavirus, a anunţat miercuri guvernul kenyan.

Oamenii care trăiesc în zonele inundabile din mai multe regiuni, unde lacurile de acumulare au atins capacitatea maximă, au fost evacuaţi, conform unui comunicat al autorităţilor kenyene.

Tags: BundibugyoKaseseNtorokoPrimrose NatukundaUganda
Categorii: Știrile zilei