POTOP în Venezuela! 10 oameni au murit şi trei sunt daţi dispăruţi

Publicat:

Bilanţul inundaţiilor din Venezuela, în urma ploilor torenţiale care s-au abătut asupra ţării de două săptămâni, a ajuns la 10 morţi şi trei dispăruţi, după ce cadavrul unui tânăr luat de apele unui râu ieşit din matcă a fost descoperit miercuri, informează AFP, potrivit agerpres.

Victima, în vârstă de 18 ani, a fost scoasă din apele noroioase ale râului La Vega, în statul venezuelean Lara (vest), unde un alt tânăr este dat dispărut, potrivit protecţiei civile locale, care nu a oferit detalii despre pagubele produse infrastructurii.


Citeşte şi: Diferitele ipoteze ale sabotajului gazoductelor Nord Stream (AFP) – Black News

Autorităţile nu au furnizat un bilanţ oficial la nivel naţional, însă, potrivit presei locale, ploile abundente au provocat inundaţii grave în cel puţin şapte dintre cele 23 de state ale ţării.

Cadavrul unui băiat de 11 ani, dispărut din 11 septembrie în apropierea unui râu din Caracas, a fost găsit duminică, a anunţat luni pe Twitter Carlos Perez Ampueda, ministrul adjunct pentru gestionarea riscurilor şi protecţie civilă.

La sfârşitul săptămânii trecute, ploile torenţiale au făcut cel puţin opt victime la o adunare religioasă în statul Tachira, la graniţa cu Columbia. De asemenea, două persoane au fost date dispărute.

Câţiva dintre cei 36 de membri ai Bisericii Metodiste, un grup religios protestant, se scăldau într-un râu, când o creştere bruscă a nivelului apei a măturat mai multe persoane. Patru dintre victime aveau vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, iar alte patru între 19 şi 25 de ani.

De la începutul anului, Venezuela a înregistrat precipitaţii peste mediile istorice, atribuite fenomenului meteorologic La Nina. Echivalentul rece al lui El Nino, La Nina provoacă o răcire a unei părţi a apelor de suprafaţă ale Oceanului Pacific, influenţând ciclul precipitaţiilor şi clima anumitor regiuni ale lumii.

Citeşte şi: Guvernul german aprobă prelungirea operaţiunilor la centralele electrice pe bază de cărbune până în 31 martie 2024 – Black News

Potrivit ONU, se aşteaptă ca La Nina, responsabilă cu precădere de agravarea secetei din Cornul Africii, să aibă o durată fără precedent în acest secol şi să persiste cel puţin până la sfârşitul anului.

Acesta ar fi primul eveniment La Nina din secolul XXI care se va întinde pe durata a trei ierni consecutive în emisfera nordică (sau a trei veri consecutive în emisfera sudică), potrivit buletinului Info-Nino/Nina emis de Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.