X

Povestea unui adolescent rus UCIS de doi ucraineni în Germania este FAKE NEWS

Poliţia germană a anunţat luni că o înregistrare video în care o femeie descrie un atac comis de doi ucraineni asupra unui băiat rus în Germania se bazează pe o relatare incorectă, relatează Reuters şi EFE, potrivit agerpres.

Poliţia investighează subiectul şi crede că înregistrarea video, care a circulat pe reţelele de socializare, a fost creată cu scopul deliberat de a alimenta ura.

Citeşte şi: NYT recunoaște acum că ‘laptopul lui Biden’ – numit în mod fals DEZINFORMAREA RUSĂ – este autentic – Black News

Înregistrarea în stil selfie durează un minut şi 26 de secunde şi arată o femeie afirmând în limba rusă că o prietenă i-ar fi povestit cum într-un centru de solicitanţi de azil din Germania un adolescent rus în vârstă de 16 ani a fost omorât în bătaie de doi ucraineni.

”Experţii pleacă de ipoteza că este o înregistrare falsificată în mod deliberat pentru a incita la ură. Vă solicităm să nu mai distribuiţi această înregistrare şi să verificaţi cu mare atenţie orice informaţie, mai ales cele provenite de pe reţelele de socializare”, a transmis poliţia germană.

Citeşte şi: Consulul general al Greciei compară Mariupolul cu Alep sau Guernica – Black News

După invazia Rusiei în Ucraina au apărut în presă şi pe reţelele de socializare o mulţime de relatări şi imagini false ori de o autenticitate îndoielnică. De exemplu, povestea unui singur pilot ucrainean denumit ”Fantoma Kievului”, pentru că ar fi doborât el singur acolo mai multe avioane militare ruse, a fost larg distribuită şi a înregistrat milioane de vizualizări pe internet după ce a fost promovată de conturi oficiale ucrainene şi nu doar de acestea. Există relatări credibile despre avioane ruseşti distruse în luptă, dar nicio informaţie nu confirmă că un singur pilot a reuşit o asemenea performanţă, aşadar ”Fantoma Kievului” pare a fi doar un ”mit”, remarcă New York Times.

Tags: Fantoma Kievuluigermaniarusiaucraina
Categorii: Diaspora