X

Precizările Guvernului privind soarta Portul Giurgiulești: NU se vinde!

Precizările Guvernului privind soarta Portul Giurgiulești

La Giurgiulești funcționează două entități de infrastructură portuară. Este vorba despre Portul Internațional Liber de la Giurgiulești, care aparține Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, și portul care este în proprietatea statului. În prezent nu există nicio discuție cu privire la vinderea portului de stat.

Cu precizări în acest sens vine purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, citat de IPN, în contextul unor informații difuzate în spațiul public cu privire la intenția statului de a vinde portul.

Citeşte şi: Procurorii revizuiesc acuzarea împotriva lui Trump pentru încercări de a anula rezultatul alegerilor din 2020 – Stiripesurse.md

BERD, proprietarul companiei concesionare a Portului Internațional Liber de la Giurgiulești, poartă discuții cu mai mulți potențiali investitori, inclusiv din România, Turcia, Regatul Țărilor de Jos, și Danemarca.

Precizările Guvernului privind soarta Portul Giurgiulești

De asemenea, agenda discuțiilor prim-ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean, cu omologul său din România, Marcel Ciolacu, conține și subiecte de colaborare în domeniile de infrastructură.

„Guvernul nu va vinde Portul de Stat din Giurgiulești”, precizează Daniel Vodă.

Tags: Daniel VodăDorin ReceanMarcel CiolacuPortul GiurgiuleștiRomania
Economie