Prefectura de la Strasbourg revine cu un nou bilanţ: 3 morţi şi 13 răniţi!

Publicat:

UPDATE 1: Bilanţul atacului comis marţi seara asupra Târgului de Crăciun din Strasbourg (nord-estul Franţei) a fost încă o dată revizuit miercuri de prefectura departamentului Bas-Rhin, care anunţă din nou trei persoane decedate şi 13 răniţi în urma atacului, informează AFP, potrivit agerpres.

Nicio explicaţie nu a fost formulată pentru a motiva această revizuire a bilanţului. Primarul oraşului Strasbourg, Roland Ries, avansase un bilanţ mai grav, de patru morţi, în timpul nopţii, înainte ca ministrul de interne Christophe Castaner să anunţe un bilanţ de trei morţi în timpul unei conferinţe de presă susţinută la două dimineaţa. După aceasta, bilanţul atacului a fost revizuit din nou în scădere miercuri dimineaţa, de prefectura departamentului Bas-Rhin, care a anunţat două persoane decedate, şapte răniţi grav şi şapte răniţi uşor.


UPDATE: Bilanţul atacului care a avut loc marţi seara asupra Târgului de Crăciun din Strasbourg (nord-estul Franţei) a fost revizuit în scădere miercuri dimineaţa, de prefectura departamentului Bas-Rhin, care a anunţat acum două persoane decedate, şapte răniţi grav şi şapte răniţi uşor.

Primarul oraşului, Ronald Ries, anunţase un bilanţ mai grav, de patru morţi, în timpul nopţii, înainte ca ministrul de interne al Franţei, Christophe Castaner, să avanseze un bilanţ deja revizuit în scădere la trei morţi, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la orele 02:00 dimineaţa.

Procurorul Parisului, Remy Heitz, a cărui secţie antiteroristă conduce ancheta asupra atacului din Strasbourg, va susţine o conferinţă de presă miercuri, la orele locale 12:00, la Tribunalul de la Strasbourg, a anunţat Parchetul său. Magistratul, care s-a deplasat marţi seara la locul atacului, va face declaraţii în legătură cu investigaţiile, în condiţiile în care continuă urmărirea de către poliţie a suspectului, un bărbat de 29 de ani ce avea deschisă pe numele său o fişă S pentru radicalizare islamistă şi care era cunoscut pentru infracţiuni de drept comun.

Citeşte şi: Vot de neîncredere pentru May în propriul partid

Ştire iniţială: Atacul comis marţi seara asupra Târgului de Crăciun din Strasbourg, al cărui autor este şi acum căutat, s-a soldat cu trei morţi, opt răniţi grav şi cinci răniţi uşor, potrivit unui bilanţ actualizat, publicat de prefectură miercuri dimineaţa, informează AFP, potrivit agerpres.

“Autorul faptelor, care avea emisă pe numele său o fişă S, este căutat intens de forţele de ordine. 350 de poliţişti şi jandarmi sunt în continuare mobilizaţi pe teren, sprijiniţi de mijloace aeriene şi de echipele Raid, BRI (Brigade de Recherche et d’Intervention) şi forţei Sentinelle”, a precizat prefectura într-un comunicat.

Rănit de o patrulă de soldaţi din cadrul Operaţiunii Santinela, autorul atacului a reuşit să fugă şi era în continuare căutat în jurul orei locale 03:00 (02:00 GMT).

Citeşte şi: Poliţia desfăşoară o operaţiune amplă în apropiere de catedrala din Strasbourg

Citeşte şi: Atac armat la Strasbourg: Poliţia germană a întărit controalele de la frontiera franco-germană

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.