Prefectura din departamentul Haute-Loire, incendiată în timpul unui protest a “Vestelor galbene”

Publicat:

Prefectura departamentului Haute-Loire, din oraşul Puy-en-Velay, a fost incendiată în timpul unei adunări de protest a “Vestelor galbene”, dar focul a fost “izolat” sâmbătă seară, informează serviciile prefecturii citate de AFP, scrie Agerpres.

Anumite persoane au “lansat proiectile aprinse de tipul cocteil Molotov” care declanşat focuri în prefectură şi în alte sedii administrative vecine, a precizat o purtătoare de cuvânt a prefecturii.


Citește și : Drapelele americane, în bernă 30 de zile după moartea lui George H.W. Bush

Manifestanţii au împiedicat iniţial camioanele pompierilor să ajungă la incendii, a adăugat ea.

În cursul zilei persoane venite din întreg departamentul au defilat pe străzile oraşului, cortegiul având în frunte tractoare. Prefectura nu a comunicat o cifră oficială, dar circa 3.000 de persoane au fost prezente, potrivit media locale.

Scurte ciocniri au avut loc cu forţele de ordine când manifestanţii au pătruns în curtea prefecturii forţând grilajul, după care tractoarele au deversat aici cauciucuri pline cu bălegar. În cele din urmă ei au fost respinşi în exterior.

Prefectul a primit spre sfârşitul zilei o delegaţie de “Veste galbene”, proveniţi din cele mai importante localităţi din Haute-Loire, a precizat prefectura într-un comunicat.

“Discuţia s-a derulat într-o atmosferă de ascultare reciprocă”, potrivit comunicatului. Prefectul “s-a angajat să transmită guvernului” mesajele transmise de “Vestele galbene”.

“Pe parcursul întregii întrevederi, situaţia s-a tensionat şi mai mult în exteriorul prefecturii”, se mai menţionează în comunicat. La sfârşitul zilei nu au mai rămas în faţa sediului decât “indivizi care distrug”, potrivit purtătoarei de cuvânt a prefecturii.

Citește și : Lupte de stradă la Paris după escaladarea protestelor „Vestelor galbene”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres „Suntem mai puternici atunci când suntem uniți, iar acest lucru se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.