X

Premier League oferă recompense speciale cluburilor cu cel mai mare număr de fotbalişti vaccinaţi

În informarea văzută de Sky Sports News, stimulentul exact încă nu a fost decis, dar vine în mijlocul îngrijorărilor reale cu privire la nivelurile relativ scăzute de protecție Covid pentru jucătorii din Premier League.

Premier League a dezvăluit că 13 din cele 20 de cluburi din divizia superioară au echipe în care mai puțin de 50% dintre jucători sunt complet vaccinați împotriva coronavirusului.

Oficialii ligii au scris acum direct cluburilor oferind o „recompensă” specială celor care au cel mai mare număr de jucători vaccinați.

Odată cu apropierea iernii, oficialii vor să se asigure că elita fotbalului britanic este cu un pas înaintea oricărei reglementări mai stricte pe care Guvernul o poate introduce.

O parte esențială a scrisorii din Premier League spune: „Conform datelor pe care le avem, doar șapte echipe sunt vaccinate peste 50%, așa că avem o cale de parcurs.

„Ne gândim dacă și cât de bine putem „recompensa ”acele echipe / jucători care sunt cel mai compatibili cu Covid și care au optat pentru vaccinare.

„Este din ce în ce mai clar că vaccinarea completă va fi criteriul cheie pentru autoritățile guvernamentale și de sănătate, în ceea ce privește călătoriile internaționale și certificarea potențială Covid la evenimente de scară largă.”

N’Golo Kante de la Chelsea a fost testat pozitiv marţi la Covid, ceea ce nu a făcut decât să adauge şi mai multe îngrijorări.

Thomas Tuchel a spus ca răspuns că va continua să-și trateze jucătorii ca pe „adulți” și nu îi va forța să se vaccineze.

Sky Sports News a informat săptămâna trecută că majoritatea jucătorilor din Premier League au avut cel puțin prima doză de vaccin anti-Covid, deși nivelurile de preluare pentru rapel au fost dezamăgitoare.

Un sondaj realizat Sky Sports News printre cele mai bune cluburi a dezvăluit variații mari ale nivelurilor de vaccinare. ‘Lupii’ (echipă de fotbal), de exemplu, au spus că toți jucătorii lor sunt complet vaccinați.

Alții, precum Brentford și Leeds, au vaccinat peste 90% din jucătorii lor.

Multe alte cluburi au anunţat că deși și-au încurajat jucătorii să se vaccineze complet, nu îi pot forţa să facă acest lucru.

Unele cluburi au ales să nu răspundă la chestionar din cauza confidențialității angajaților.

Tags: coronaviruscovid-19fotbalPremier Leaguevaccin
Categorii: DiasporaȘtirile zilei