Premieră în politica britanică: O deputată îşi pierde locul în Camera Comunelor în urma unei petiţii

Publicat:

O deputată britanică şi-a pierdut locul în Camera Comunelor în urma unei petiţii prin care i se cerea revocarea, o premieră în politica britanică, transmit joi AFP şi Press Association, potrivit Agerpres.

Deputata laburistă Fiona Onasanya a fost condamnată în ianuarie pentru obstrucţionarea justiţiei, după ce a pretins că altcineva se afla la volanului automobilului său depistat în exces de viteză în iulie 2018.


Citește și : Proteste la Paris. Un spital a fost atacat de Ziua Internațională a Muncii (VIDEO)

Fiona Onasanya, o avocată în vârstă de 35 de ani, a fost exclusă din Partidul Laburist, dar a rămas în parlament ca independent.

Alegătorii din circumscripţia sa Peterborough, din estul Angliei, au decis însă altfel: aproape 28% dintre ei au semnat o petiţie pentru a cere revocarea sa, peste pragul de 10% necesar pentru revocarea unui ales.

Fiona Onasanya devine astfel primul membru al Camerei Comunelor demis prin această procedură, introdusă în 2015 de fostul premier conservator David Cameron.

Ea li se aplică deputaţilor găsiţi vinovaţi de o infracţiune şi condamnaţi la o pedeapsă cu închisoare, suspendaţi din Camera Comunelor pentru cel puţin zece zile sau găsiţi vinovaţi de declaraţii false în deconturile de cheltuieli.

În urma revocării Fionei Onasanya, la Peterborough vor fi organizate alegeri anticipate, pentru care Partidul Laburist a propus data de 6 iunie, un scrutin care se anunţă foarte disputat.

În 2017, Fiona Onasanya l-a învins pe candidatul conservator cu o majoritate de numai 607 voturi, iar acest partid mizează pe recâştigarea mandatului.

Citește și : Washingtonul lansează un apel la prudenţă şi coordonare în materie de reţele 5G

Pe de altă parte, şi recent înfiinţatul Partid Brexit al lui Nigel Farage speră să obţină primul său loc în Camera Comunelor, profitând de puternicul sentiment anti-UE din Peterborough.

La referendumul din iunie 2016, alegătorii din această circumscripţie au votat în procent de 61% pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.