Premieră în R.Moldova: 30 de carabinieri au participat la exercițiul militar multinațional ‘Scutul Păcii’

Publicat:

Premieră în R.Moldova: 30 de carabinieri au participat la exercițiul militar multinațional ‘Scutul Păcii’

În premieră, 30 de angajați ai Inspectoratului General de Carabinieri al MAI au participat la exercițiul multinațional „Scutul Păcii 2024”, organizat pe teritoriul Bazei Militare de la Bulboaca.

Carabinerii și-au măsurat abilitățile alături de de aproximativ 600 de militari din Armata Națională a Republicii Moldova, Armata Română, Armata Americană și alte unități internaționale, potrivit news.ungheni.org.


Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

De asemenea, la reuniunea DVDay au participat 60 de evaluatori internaționali și 36 de oaspeți de onoare, inclusiv militari și reprezentanți ai corpului diplomatic.

La eveniment a participat generalul Eduard Ohladciuc, Șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Secretarul general adjunct al MAI, Vladislav Cojuhari, comandantul IGC, Dumitru Scurtu, Șeful Statului Major al Apărării al Armatei Române, generalul Gheorghiță Vlad, cât și alți experți abilitați în pregătirea militarilor pentru misiunile internaționale de menținere a păcii din mai multe țări.

Scopul principal al exercițiului a constat în evaluarea militarilor în conformitate cu Conceptul Capabilităților Operaționale (OCC), esențial pentru participarea în misiuni internaționale de menținere a păcii sub egida ONU.

Activitățile desfășurate au inclus patrularea, convoiul și escorta, percheziția tehnicii auto la punctele de control, asigurarea securității obiectivelor strategice, evacuarea medicală și acordarea primului ajutor medical.

Certificarea OCC reprezintă o condiție obligatorie pentru implicarea militarilor în operațiuni internaționale de menținere a păcii, inclusiv în cadrul misiunilor KFOR din Kosovo.

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

Această certificare garantează standardizarea și calitatea pregătirii militare, asigurând că toți participanții sunt adecvat pregătiți pentru a face față cerințelor complexe ale misiunilor internaționale de menținere a păcii.

Această inițiativă a demonstrat angajamentul continuu față de pregătirea militară de înaltă calitate și colaborarea internațională pentru menținerea păcii și securității globale.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel mai puternic bombardament de până acum al Israelului în Beirut

Cel mai puternic bombardament de până acum al Israelului în Beirut Atacurile aeriene israeliene au lovit suburbiile sudice ale Beirutului în cursul nopții și la...

Zborurile de pe toate aeroporturile din Iran, anulate începând de duminică noaptea

Zborurile de pe toate aeroporturile din Iran, anulate începând de duminică noaptea Zborurile de pe toate aeroporturile iraniene vor fi anulate până luni la ora...

A murit omul de ştiinţă Sammy Basso, renumit pentru activitatea sa de conştientizare asupra progeriei, boală de care suferea

A murit omul de ştiinţă Sammy Basso, renumit pentru activitatea sa de conştientizare asupra progeriei, boală de care suferea Omul de ştiinţă italian Sammy Basso,...

Ambasada României în R. Moldova: Uniunea Europeană oferă securitate, prosperitate și șanse egale

Ambasada României în R. Moldova: Uniunea Europeană oferă securitate, prosperitate și șanse egale Ambasada României în Republica Moldova a fost prezentă la Ukrainian Day in...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.