Premieră la Johannesburg! O femeie de culoare este primarul oraşului

Publicat:

Metropola sud-africană Johannesburg are de luni, în premieră absolută, o femeie de culoare ca primar, în persoana medicului Mpho Phalatse, relatează dpa, potrivit agerpres.

Phalatse, candidata Alianţei Democrate (DA), a câştigat în faţa primarului în exerciţiu, reprezentant al Congresului Naţional African.


Citeşte şi: Eșecul catastrofal al elitei distruge bazele economice ale Occidentului – Black News

Congresul Naţional African, aflat la putere în Africa de Sud de la sfârşitul apartheidului, a suferit pierderi considerabile la alegerile locale care au avut loc la începutul acestei luni.

Johannesburg, cel mai mare oraş din ţară, generează 15% din producţia sa industrială, dar populaţia sa de circa 5 milioane de locuitori, fără zona metropolitană, se confruntă cu problemele create de o infrastructură învechită şi rate ridicate ale criminalităţii.

Citeşte şi: Un autocar plin cu oameni A LUAT FOC în Bulgaria (VIDEO)! Sunt cel puţin 45 de morţi! – Black News

Mpho Phalatse, în vârstă de 44 de ani, este prima femeie de culoare devenită primar al metropolei şi prima femeie după 1946 care ocupă acest post.

Totodată, ea devine al patrulea primar al oraşului într-un singur an: primul a murit de COVID-19, al doilea într-un accident de maşină, iar cel în exerciţiu, Mpho Moerane, aflat în funcţie din octombrie, a pierdut alegerile cu 121 de voturi faţă de 144 pentru rivala sa. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Căruțaș mort beat la Călărași

Căruțaș mort beat la Călărași Polițiștii de patrulare au oprit la timp în trafic un căruțaș în stare de ebrietate, care putea provoca o...

S-au luat la pumni şi picioare chiar în mijlocul intersecţiei

S-au luat la pumni şi picioare chiar în mijlocul intersecţiei Bătaie la o intersecție din capitală. Imaginile au fost publicate de activiștii de la „StopHam...

Procesul de evaluare a bunurilor imobile va fi mai transparent și eficient

Procesul de evaluare a bunurilor imobile va fi mai transparent și eficient Mai multă transparență și eficiență în procesul de evaluare a bunurilor imobile. Citește și:...

NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru transpunerea noilor planuri de apărare

NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru transpunerea noilor planuri de apărare NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.