X

Premierul a vizitat o fabrică de mobilă din Cinișeuți

Prim-ministrul Dorin Recean și-a început vizita de lucru în raionul Rezina la fabrica de mobilă din Cinișeuți, fondată și administrată de Gheorghe Șoitu, transmite MOLDPRES.

Antreprenorul și-a deschis afacerea în 2009, după mai mulți ani lucrați în străinătate. În 2015, a cumpărat o fostă fabrică de vin, pe care a transformat-o într-o fabrică de mobilă modernă. Grație granturilor oferite de Executiv prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), antreprenorul a investit peste un milion de lei în echipamente de ultimă generație, dezvoltându-și afacerea și sporind numărul locurilor de muncă în comunitate.

Citeşte şi: Londra îl pune la punct pe Zelenski: ‘Nu suntem Amazon!’ – Stiripesurse.md

„Mă bucur să cunosc oameni ca Ghenadie, perseverent și hotărât să găsească noi oportunități în țară, dar și pe piețele externe. Am apreciat planurile sale de extindere a afacerii și l-am încurajat să continue investițiile, prin participare la programele lansate de Guvern pentru susținerea antreprenorilor, inclusiv prin Programul  „373”. Ghenadie demonstrează că o mică afacere poate fi dezvoltată și valorificată pe deplin”, a spus premierul Dorin Recean.

În prezent, Ghenadie Șoitu deține 12 magazine în întreaga țară și are 100 de angajați. Recent a realizat primul său export în România.

Citeşte şi: Primarul Capitalei vrea amendarea deputaților PAS care s-au parcat ilegal în Parcul Valea Trandafirilor – Stiripesurse.md

Tags: CinișeuțiDorin ReceanGheorghe Șoitu
Categorii: EconomiePolitică