X

Premierul afgan promite să ia măsuri pentru securitatea jurnaliştilor

Premierul afgan, Abdullah Abdullah (foto), a calificat miercuri atacurile împotriva jurnaliştilor drept o crimă împotriva libertăţii presei şi a umanităţii, şi a dat asigurări că guvernul său va depune toate eforturile pentru a asigura securitatea jurnaliştilor, relatează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

”Nu există nici o diferenţă între terorişti, indiferent dacă o crimă este comisă de către Starul Islamic, Al-Qaida, talibani, reţeaua Haqqani sau de o altă grupare teroristă. Indiferent de gruparea care revendică responsabilitatea atacării jurnaliştilor, este vorba despre un atac terorist şi o crimă împotriva reprezentanţilor media şi împotriva umanităţii”, a declarat Abdullah într-un discurs rostit în cadrul unei ceremonii ce a avut loc cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.

Vezi şi: Incident şocant în Rusia. Au supravieţuit miraculos după ce un tanc a trecut peste ei – VIDEO

Dublul atentat de luni de la Kabul s-a soldat cu cel puţin 25 de morţi, dintre care nouă jurnalişti, şi cu 45 de răniţi, inclusiv şapte jurnalişti. Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atacul sângeros.

Premierul afgan a dat asigurări totodată că guvernul său va depune toate eforturile pentru a asigura securitatea reprezentanţilor media din ţară.

În total, 11 jurnalişti afgani care lucrau pentru media naţionale şi internaţionale au fost ucişi în Afganistan în numai o săptămână.

Marţi, consilierul afgan pentru securitate naţională Mohammad Hanif Atmar a prezidat o reuniune de urgenţă cu organizaţii şi militanţi din cadrul media şi le-aa ascultat preocupările, cererile şi sugestiile lor, precizează Xinhua.

Citeşte şi: Capitala Armeniei este ‘paralizată’ de proteste. Şoseaua spre aeroport a fost închisă

Tags: Abdullah AbdullahAfganistanAl QaidaatentatHaqqanijurnaliştikabulMohammad Hanif Atmarsecuritatestat islamic
Categorii: Știrile zilei