Premierul australian ar vrea ca imigranţii să dea un ‘test de competenţă’

Publicat:

Guvernul federal australian ia în considerare “test de competenţă” pentru imigranţi în speranţa de a câştiga rezidenţă permanentă, a anunţat, vineri, prim-ministrul Malcolm Turnbull, citat de CNN, conform news.ro.

Comentariile au urmat după discursul ministrului pentru Cetăţenie şi Afaceri Multiculturale, Alan Tudge, care a avertizat că ţara se îndreaptă către “un model separatist multicultural” ca rezultat al politicilor neverificate în privinţa imigranţilor.


Citeşte şi: 11 oameni au murit după scufundarea unui vapor turistic în SUA

În timpul unei vizite în Tasmania, Turnbull a afirmat că testul de competenţă este una dintre chestiunile dezbătute în mod curent cu referire la noii imigranţi, şi a reiterat ca Australia este “cea mai de succes ţară în materie de multiculturalism”, potrivit 9News, afiliat al CNN.

“Aceasta este o ţară în care 28% din australiani s-au născut în afara ei, peste jumătate având un părinte născut în străinătate, dar nu-i aşa că este remarcabil faptul că locuim împreună în armonie datorită valorilor pe care le împărtăşim?”, a spus Turnbull.

Citeşte şi: Moscova cere ajutor online pentru rusoaica arestată în SUA

Această noţiune de armonie a fost pusă în discuţie joi, într-un discurs oferit de ministrul Tudge la Forumul de leadership Australia-Marea Britanie, care a avut loc la Londra.

Multiculturalismul sin Australia este legat de “selectarea cu atenţie a imigranţilor” şi de “insistenţa pentru integrarea imigranţilor”, a precizat ministrul pentru Cetăţenie şi Afaceri Multiculturale.

Tensiunile cu privire la migraţie şi obtinerea cetăţeniei s-au amplificat în ultimii anii, în contextul în care politicieni populişti au respins navele cu imigranţi iar ţările UE au respins cotele de refugiaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.